Op 14 mei 1954, precies 70 jaar geleden, nam de algemene vergadering van Unesco het 'Verdrag inzake Bescherming van Culturele Goederen in geval van een Gewapend Conflict' aan.
Onder het motto ‘De toekomst is nu’ verkennen we op het Groot Onderhoud, op 30 mei 2024, mogelijkheden om onze erfgoedwerking verder te verduurzamen.
Het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag trapt de nieuwe campagne 'Misschien' af over grensoverschrijdend gedrag.
Smeedt u plannen met leerkrachten en leerlingen voor een digitaal, Europees en erfgoedrijk project? Schrijf u dan in voor het webinar dat FARO en eTwinning organiseren op 15 mei.
Een sterke achterban creëren heeft zo zijn voordelen: het zorgt voor nieuwe leden, misschien zelfs nieuwe bestuursleden die samen met u aan de kar trekken. In deze workshop bekijkt u hoe u die inspanningen met meer mensen kunt delen.
In de periode februari-maart laat de Uitleendienst Erfgoed van FARO de dataloggers voor temperatuur en relatieve vochtigheid ijken. Alle toestellen uit de tien uitleenpunten worden tijdelijk teruggeroepen.
Maakt u het jonge publiek (en de erfgoedbewakers van morgen) bewust van de rijkdom van de erfgoedsector? Vergeet dan zeker niet om uw activiteit voor de Erfgoedweken te registreren.
De Geelse Gezinsverpleging en Traditionele irrigatie in Lommel: deze twee praktijken zijn vanaf nu erkend door Unesco.
Op 16 november organiseren de TRACKS-partners een ontmoetingsmoment voor kunstenaars en kunstenorganisaties over archiefzorg. Schrijf u nu in.
Dit najaar start een nieuw traject samenlezen van erfgoedverhalen. Hugo, stafmedewerker bij Erfgoedcel TERF en Sarah, leerkracht bij Ligo, getuigen over de meerwaarde ervan.