Visieontwikkeling voor uw (kunsten)archief

Franz Bachinger via Pixabay

Op 16 november organiseren de TRACKS-partners een ontmoetingsmoment over De kunst van archiefzorg: visieontwikkeling voor uw archief in De Singel te Antwerpen.

Archiefzorg: hoe en wat?

Het formuleren van een heldere visie op archiefzorg blijft voor vele kunstenaars en kunstenorganisaties een abstracte en moeilijke oefening. Door een gebrek aan visie weet u vaak niet meteen hoe u aan archiefzorg moet beginnen, welke zaken u precies 'moet' bewaren en wat u precies kunt doen met uw archief.

Tijdens het ontmoetingsmoment op 16 november gaan we daarom samen aan de slag rond uw visie op archiefzorg. We vertrekken vanuit vragen als:

  • Wat is uw archief?
  • Wat wil u bereiken?
  • Hoe gaat u ermee aan de slag?

Ter inspiratie delen we een aantal praktijkvoorbeelden uit het kunstenerfgoedveld. Het volledige programma en informatie over inschrijvingen vindt u via de FARO-kalender.

TRACKS

TRACKS is de Tooltox en Richtlijnen voor Archief- en Collectiezorg in de Kunstensector. Het is een netwerk van organisaties dat informatie en dienstverlening aanbiedt om kunstenaars en kunstenorganisaties te ondersteunen bij de zorg voor hun archieven en collecties. Het gaat om een samenwerking tussen AMVB, Archiefpunt, CEMPER, CKV, Letterenhuis, Vlaams Architectuurinstuut en meemoo, geflankeerd door Kunstenpunt, FARO en het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Ontdek er – naast de vorming over archiefzorg – tools die u als kunstenaar of kunstenorganisatie kunt gebruiken om zorg te dragen voor uw archief en collectie en duik in de praktijkvoorbeelden.

Foto: Franz Bachinger via Pixabay 

Jelena Dobbels