De drie laureaten van de Cultural Management Thesis Award 2024 presenteren op 11 oktober hun onderzoek en waardevolle inzichten in het Hof van Liere (Antwerpen). De organisatie is in handen van de opleiding Master in Cultuurmanagement (UA).
Eendaagse cursus over hoe u de toegevoegde waarde van producten en diensten op een doeltreffende manier communiceert naar de doelgroep.
Deze vorming is een unieke gelegenheid om te leren van de besten in het vak en uw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.
Gevangenisarchieven en de betrokken rechtbankdossiers zijn unieke bronnen voor familiegeschiedenis en lokale geschiedenis. Jammer genoeg zijn deze bronnen nauwelijks gekend. Dit webinar wil daar verandering in brengen.
U krijgt in deze sessie praktische informatie over de aanvraagprocedure via KIOSK, en bovendien kunt u uw vragen rechtstreeks stellen aan de DCJM-medewerkers.
Wilt u graag meer weten over het beleid rond immaterieel erfgoed? Bent u geïnteresseerd in wat immaterieel erfgoed voor u en uw (dienstverlenende of collectiebeherende) organisatie kan betekenen? Dan is deze basiscursus iets voor u!
Wat betekent ‘onderzoek’ in een erfgoedcontext? Wie is ‘onderzoeker’? Hoe kunnen we onderzoek een meer centrale plaats geven in de organisatie en maximaal valoriseren? Waarom ligt de relatie tot ‘academisch onderzoek’ zo gevoelig? Vertrekkend van deze schijnbaar eenvoudige vragen zette FARO in 2023
Tijdens deze opleiding krijgt u de belangrijkste inzichten aangereikt die niet alleen de voordelen van marketing voor de cultuur-, social-profit- of non-profitsector aantonen, maar ook hands-on aanbevelingen die meteen te implementeren zijn.
Kriebelt het om een project met Europese partners op te zetten maar weet u niet hoe eraan te beginnen? In deze workshop leert u meer over de basisprincipes van Europese subsidies.
Gaat u van start met een mondelinge-geschiedenisproject en wil u de basisvaardigheden in de vingers krijgen? Dan is deze basiscursus wat u nodig hebt!