Een praktische studiedag op dinsdag 19 september voor medewerkers die dagelijks de vele vragen van bezoekers in de leeszaal behandelen.
Hoe kunt u erfgoedgemeenschappen ondersteunen om met verschillen om te gaan? Hoe blijft u overeind als er grote spanningen zijn? Tijdens een masterclass van twee dagen leert Silvia Prins u de kneepjes van het facilitatorvak.
Tijdens deze cursus leert experte Stefanie van der Zweth (PARCUM) u tal van praktische tips om in uw kerk van start gaan met het opstellen van een erfgoedinventaris.
Op vrijdag 9 juni bent u van harte welkom op de jaarlijkse ontmoetingsdag van ODIS, de grootste historische databank van Vlaanderen.
Collectie van de Gentenaar presenteert de resultaten van een intensieve tocht met cultureel erfgoed in Gentse wijken en met Gentse burgers.
In deze workshop ontdekt u hoe u erfgoedspelen kunt maken met de ErfgoedApp. We starten met het verkennen van enkele spelmethodes. Vervolgens gaan we zelf aan de slag.
De jaarlijkse Kennisdag is een inspirerende dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en bij te praten over actuele collectie­vraagstukken.
Wilt u zich graag nog verdiepen in hoe u best omgaat met uw huidige gidsenploeg? Volg dan de workshops Kwaliteit in gidsenwerking.
Het is zover! De volgende Netwerkdag voor Vlaamse en Nederlandse registrars zal plaatsvinden op 9 juni in het recent heropende KMSKA in Antwerpen.
Tijdens deze masterclass verdiept u zich in enkele thema’s in verband met mindfulness en musea: jongeren, zorgprofessionals, de rol van muziek bij mindfulness en trauma- en neurosensitieve mindfulness in het museum.