Na de ‘klimaateditie’ in 2023 ontbreekt het aspect duurzaamheid ook dit keer niet op het programma van het Groot Onderhoud, op 30 mei 2024. Onder het motto ‘De toekomst is nu’ verkennen we mogelijkheden om onze erfgoedwerking verder te verduurzamen.
Het Europese CHARTER-project, dat een toekomstbestendige brug wil slaan tussen het onderwijs en de erfgoedsector, strijkt op 19 juni neer in Rotterdam. U bent van harte welkom om met ons mee te denken.
Op dinsdag 11 en woensdag 12 juni organiseert FARO twee workshops over intersectionaliteit in de erfgoedpraktijk. Samen met Setareh Noorani (Nieuwe Instituut, NL) gaan we actief aan de slag. Schrijf u snel in, de plaatsen zijn beperkt!
Al jaren kunnen studenten geschiedenis van de UGent en de UAntwerpen ervaring opdoen in het werkveld. Tijdens de mentorendag op 16 mei gaan lesgevers en mentoren in gesprek over mogelijke stages en gepaste begeleiding.
Hoe ervaarde u Erfgoeddag als organisator? Of misschien bezocht u een activiteit, bent u leerkracht of trok u naar scholen als Erfgoedklasbak? Ook dan kunt u uw bevindingen delen: neem voor 12 mei deel aan de bevraging.
Het archief kan nu meer en sneller scannen. Bovendien kan het ook oudere, kwetsbare boeken digitaliseren.
23 april is het Wereldboekendag, dé dag bij uitstek om Vlaanderenleestdag te organiseren. En dat leesplezier voor iedereen is weggelegd, bewijst de verhalenbundel 'Verhalen om samen te lezen'.
"Wat vindt de Nederlander nou écht van de musea?" De Nederlandse Museumvereniging (NMV) was nieuwsgierig naar de maatschappelijke impact van musea. Het resultaat bevestigt stevig de maatschappelijke impact van musea.
Het erfgoedluik van de masteropleiding Archivistiek, die volgend academiejaar verdwijnt, krijgt een nieuwe adem in de master Erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
Wat kan herkomstonderzoek betekenen voor musea die cultuurgoederen beheren die in koloniale context verworven zijn? Deze vraag staat centraal op een studiedag van het MAS en FARO, op 27 mei 2024.