Op 10 november verkende een team Erfgoedklasbakken allerlei manieren om hun klasavontuur te verrijken. Hebt u dit moment gemist en pikt u graag nog wat tips mee om uit te proberen tijdens de Erfgoedweken 2024? Lees dan zeker verder.
27 november is de (zachte) deadline om activiteiten voor de Erfgoedweken te registreren. Deed u dat nog niet? Dan kan u hier lezen waarom en hoe u dat vlot in orde brengt.
Organiseert u een activiteit voor de Erfgoeddag of de Erfgoedweken 2024 en zoekt u nog naar inspiratie en ondersteuning? Dan zetten we graag ons vormingsaanbod nog eens in de kijker. Ook interessant voor andere erfgoedwerkers!
Het Instituut voor Publieksgeschiedenis en de masterstudenten publieksgeschiedenis (UGent) wagen zich dit academiejaar aan de productie van een aantal historische documentaires. U kunt meehelpen en (al dan niet letterlijk) in beeld komen.
Op 16 november organiseren de TRACKS-partners een ontmoetingsmoment voor kunstenaars en kunstenorganisaties over archiefzorg. Schrijf u nu in.
Erfgoedcel Brugge werkt samen met leraren-in-opleiding van Howest aan een activiteitenaanbod dat inzetbaar is voor Erfgoedklasbakken. Ontdek hoe zij dit realiseerden en overweeg ook een partnerschap.
Op 10 november nodigt FARO u uit om samen met het team van Erfgoedklasbakken te brainstormen over uw klasactiviteit. We gluren ook even bij enkele buren.
Op 24 oktober start de nieuwe editie van de Basiscursus participatie, die voluit focust op cocreatie met kinderen en jongeren in cultureel-erfgoedwerk.
Bent u op zoek naar de basics voor een duurzame samenwerking tussen erfgoed en onderwijs, of wil u zich verdiepen in een bepaalde methodiek? Het kan!
De Roadtrip Cultuureducatie van publiq deelt weerom een aantal mooie erfgoedpraktijken met het ruimere culturele veld.