Zoekt u naar manieren om jongeren actief te betrekken bij een rondleiding, of bent u benieuwd hoe u uw collectie kunt laten 'spreken'? Op dinsdag 21 maart steken we samen met u ons licht op bij stadsgids Tanguy Ottomer.
Elk jaar analyseert FARO de vacatures die op onze website verschijnen. We gaan na voor welke cultureel-erfgoeddomeinen er jobaanbiedingen waren en knopen daar enkele observaties aan vast.
Van 18 tot en met 26 februari vindt de elfde editie van Krokuskriebels plaats. Meer dan 90 musea bieden die week meer dan 160 activiteiten aan op maat van families met kinderen met en zonder beperking.
FARO nodigt op vrijdag 3 februari alle Erfgoedklasbakken en educatieve medewerkers uit voor een dag vol boeiende workshops en gesprekken. Ook cultuurminister Jan Jambon en onderwijspartner Oetang zijn van de partij.
Op een speelse manier maken kinderen via de nieuwe website 'Wat is kunst?' kennis met alle mogelijke aspecten van kunst. Ook leerkrachten vinden er inspiratie en lessuggesties.
Op zoek naar inspiratie om het op Erfgoeddag of tijdens Erfgoedweek eens anders aan te pakken? Een handige toolkit zet u op weg bij het ontwikkelen van een heus Erfgoedspel.
Publiq is op zoek naar vijf nieuwe partners die in 2023 elk een ‘stop’ of bijeenkomst van de Roadtrip Cultuureducatie willen organiseren. Thema’s kunnen allerlei richtingen uitgaan, zolang ze maar raken aan cultuureducatie in de vrije tijd.
Vanaf vrijdag 13 januari gaan de coördinatoren aan de slag met alle registraties. Weet u nog niet precies wat u wil organiseren of bent u op zoek naar praktische richtlijnen? In deze blog zetten we alles op een rijtje.
FARO nodigt op 3 februari alle Erfgoedklasbakken uit voor een dag vol boeiende workshops en gesprekken. Dat doen we samen met onderwijspartner Oetang. U bent er toch ook bij?
Dit nieuwe evenement maakt deel uit van de communicatiecampagne 'Vrienden voor het Lezen - Samen voor een Leesoffensief' van de Vlaamse overheid. Want zien lezen, doet lezen.