Op 12 september 2024 organiseert Scivil opnieuw een Inspiratie- en Netwerkdag Burgerwetenschap, dit keer bij Lamot in Mechelen.
Waar staan we vandaag met herkomstonderzoek over cultuurgoederen uit koloniale context? Dat was de vraag die op 27 mei voorlag tijdens de studiedag van het MAS en FARO in Antwerpen.
Krijg een unieke inkijk in de grootschalige restauratiecampagne van Bokrijk.
Op donderdag 30 mei kwamen zo’n 300 erfgoedwerkers in Hasselt bijeen. Samen nadenken over hoe we de toekomst van het erfgoedbeleid en -werking kunnen vormgeven: daarover ging dit Groot Onderhoud. Een eerste, korte terugblik.
Verloop van de procedure DEEL 1: Schriftelijk gedeelte (dinsdag 25 juni – 8u30 tot 11u00) Vragen en/of casestudy met het oog op het toetsen van de basisdoelstellingen/vaktechnische competenties opgesomd in de functiebeschrijving. Tot het mondeling gedeelte worden de kandidaten toegelaten die...
Op maandag 29 april bezochten FARO en Pulse samen met een diverse groep erfgoed- en museummedewerkers het BELvue museum in hartje Brussel. We ontdekten er uit eerste hand de milieuverantwoorde visie van het museum.
Voor de ene een bron van inspiratie voor een cultuuruitstap, voor de andere een handige tool om collega-organisaties terug te vinden: de Erfgoedkaart is het allemaal. Lees hier hoe u uw gegevens actueel houdt.
Hoe kunnen geschiedenisonderwijs en erfgoed helpen om gevoelens van verbondenheid te creëren in deze complexe tijden? Dat onderzochten collega's Eva en Katrijn tijdens de conferentie '(Be)longing: confronting our memories' van Euroclio.
Tijdens deze cursus gaat u in twee workshops aan de slag met oral history.
Tijdens deze twee dagen ontdekt u de succesfactoren van toegankelijke erfgoedprojecten door plaatsbezoeken. Vanuit verschillende hoeken kijkt u naar projecten met erfgoedwaarde, gegidst door experts.