Op maandag 29 april bezochten FARO en Pulse samen met een diverse groep erfgoed- en museummedewerkers het BELvue museum in hartje Brussel. We ontdekten er uit eerste hand de milieuverantwoorde visie van het museum.
Hoe kan slow art leerlingen helpen om voor zichzelf te zorgen? In de workshop ‘Thuiskomen in jezelf: een workshop slow art’ gingen een dertigtal leerlingen uit het buitengewoon secundair onderwijs aan de slag met oefeningen.
Het verloop van de selectie: Preselectie: we nemen contact met je op vanaf 18 juni 2024 De praktische proef met aaneensluitend het mondeling gedeelte gaat door op 27 of 28 juni 2024. Interesse? Op basis van de ingevulde vragenlijst en je cv beslissen we of we je uitnodigen voor een...
Onder het motto ‘De toekomst is nu’ verkennen we op het Groot Onderhoud, op 30 mei 2024, mogelijkheden om onze erfgoedwerking verder te verduurzamen.
Hoe kunnen musea mensen met migratieroots en een vluchtverleden helpen in hun zoektocht naar een thuis? Hoe kunnen ze veilige locaties zijn? En hoe kunnen ze erfgoed gebruiken om belangrijke verhalen over thuis, heimwee en identiteit te delen?
Het Middelheimmuseum en stad Antwerpen, ZNA en Universiteit Antwerpen zoeken samen naar een verbinding tussen de sites waardoor het museum toegankelijker wordt vanuit het ziekenhuis. Inzet: kunst en landschap voor een betere gezondheid.
Hoe kunnen erfgoedwerkers bijdragen aan een LGBTI-positief klimaat in scholen? Amsab-ISG onderzoekt het tijdens de Erfgoedweken.
In de periode februari-maart laat de Uitleendienst Erfgoed van FARO de dataloggers voor temperatuur en relatieve vochtigheid ijken. Alle toestellen uit de tien uitleenpunten worden tijdelijk teruggeroepen.
Op 1 februari vindt 'Dig It Up' plaats, een inspiratiedag voor cultuurmedewerkers over digitale cultuureducatie.
Maakt u het jonge publiek (en de erfgoedbewakers van morgen) bewust van de rijkdom van de erfgoedsector? Vergeet dan zeker niet om uw activiteit voor de Erfgoedweken te registreren.