Het Middelheimmuseum en stad Antwerpen, ZNA en Universiteit Antwerpen zoeken samen naar een verbinding tussen de sites waardoor het museum toegankelijker wordt vanuit het ziekenhuis. Inzet: kunst en landschap voor een betere gezondheid.
Welke creatieve strategieën gebruiken musea en andere erfgoedinstellingen in de Verenigde Staten en Japan voor de preventie, de voorbereiding, de bestrijding en de onmiddellijke respons bij een ramp? Op 13 november hoort u het uit eerste hand.
Kent u Oehoe al? Oehoe is de nieuwe mascotte van de ErfgoedApp en werd speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De avontuurlijke uil nodigt kinderen en families uit om samen met hem op pad te gaan.
Dit weekend zwaaien de poorten van het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) weer open. Elf jaar bouwen en renoveren was er nodig om het museum aan de hedendaagse normen en verwachtingen aan te passen.
Voortaan telt de master-na-master Archivistiek twee profielen: een profiel Archief- en erfgoedbeheer en een profiel Digitaal informatiebeheer.
Hoe kunnen erfgoed en onderwijs in de toekomst nog beter samenwerken? Dat is de hamvraag tijdens de elfde editie van het Groot Onderhoud, op 30 november in Mechelen.
Het 'Project Podiumtechnisch Erfgoed' zet sinds kort resoluut de spot op ons rijk podiumtechnisch erfgoed. Een digitale studiedag op 15 juni gaf het officiële startschot.
Op 10 december organiseren het Departement Cultuur, Jeugd en Media en het agentschap Onroerend Erfgoed in nauwe samenwerking met FARO de studiedag 'Samen inzetten op depotuitdagingen'.
Docente Janien Prummel coacht in deze vorming verantwoordelijken van organisaties met een gidsenwerking: diensten van toerisme, gidsverenigingen, (cultureel-)erfgoedorganisaties, monumenten … Warm aanbevolen!
Wie mag er in uw organisatie meedoen? Wie mag er meepraten? En wie mag er meebeslissen? Misschien antwoordt u spontaan: “Iedereen!”. Maar is dat wel echt zo?