Erfgoed en onderwijs

Erfgoed is overal, en erfgoed maakt nieuwsgierig. U kunt er heel veel kanten mee uit. De grote vraag is dan: hoe begint u er heel concreet aan? Hoe doet u dat, een prikkelende erfgoedactiviteit voor kinderen en jongeren opzetten?

Na deze opleiding kunt u uw eigen klaspraktijk verrijken of innovatieve en creatieve erfgoedactiviteiten voor kinderen en jongeren binnen uw cultureel-erfgoedorganisatie op poten zetten.

Tijdens de opleiding Erfgoed en Onderwijs wordt u ondergedompeld in de wereld van erfgoededucatie. Droomt u ervan om een eigen, hedendaags cultureel-erfgoedproject te ontwikkelen, nieuwe contacten te leggen of een spannende (waarom niet?) samenwerking op touw te zetten? Dan is dit uw kans!

Deze opleiding richt zich tot leerkrachten kleuter-, lager en secundair onderwijs, medewerkers van erfgoedcellen, educatieve medewerkers, museummedewerkers, bibliothecarissen, archivarissen, gidsen en iedereen die geïnteresseerd is in erfgoededucatie.

De opleiding is een gezamenlijk initiatief van Odisee Hogeschool en de onderzoekslijn erfgoededucatie van de VIVES Hogeschool, in samenwerking met FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed

Lesmomenten

De opleiding bestaat uit 7 lesdagen (26 september, 17 oktober, 14 november, 12 december 2019, 6 februari, 12 maart en 7 mei 2020), telkens van 9.30 tot 12.30 uur met uitzondering van 14 november van 9.30 tot 17.00 uur en 12 december en 7 mei van 9.30 tot 16.00 uur.

Meer informatie over deze opleiding vindt u via deze webpagina.

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Prijs
990 euro

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
Iedereen weet dat erfgoed het best gedijt als het 'ontsloten' of gebruikt wordt. Dat kan op verschillende manieren. Door er ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal