Erfgoed en onderwijs

Erfgoed is overal, en erfgoed maakt nieuwsgierig. U kunt er heel veel kanten mee uit. De grote vraag is dan: hoe begint u er heel concreet aan? Hoe doet u dat, een prikkelende erfgoedactiviteit voor kinderen en jongeren opzetten?

Na deze opleiding kunt u uw eigen klaspraktijk verrijken of innovatieve en creatieve erfgoedactiviteiten voor kinderen en jongeren binnen uw cultureel-erfgoedorganisatie op poten zetten.

Tijdens de opleiding Erfgoed en Onderwijs wordt u ondergedompeld in de wereld van erfgoededucatie. Droomt u ervan om een eigen, hedendaags cultureel-erfgoedproject te ontwikkelen, nieuwe contacten te leggen of een spannende (waarom niet?) samenwerking op touw te zetten? Dan is dit uw kans!

Deze opleiding richt zich tot leerkrachten kleuter-, lager en secundair onderwijs, medewerkers van erfgoedcellen, educatieve medewerkers, museummedewerkers, bibliothecarissen, archivarissen, gidsen en iedereen die geïnteresseerd is in erfgoededucatie.

De opleiding is een gezamenlijk initiatief van Odisee Hogeschool en de onderzoekslijn erfgoededucatie van de VIVES Hogeschool, in samenwerking met FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed

Lesmomenten

De opleiding bestaat uit zes lesdagen, telkens van 9.30 tot 16.00 uur: 20 en 25 januari, 10 en 24 februari, 28 april, 18 mei en 16 juni 2022.

Meer informatie over deze opleiding vindt u via deze webpagina.

Snel de basisvaardigheden in de vingers krijgen, daar draait dit aanbod om.  FARO biedt een waaier aan regelmatig terugkerende basiscursussen die u helpen om meteen aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht.  Dit aanbod is dan ook zeer praktijkgericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Odisee, Campus Brussel, Warmoesberg 26, 1000 Brussel
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Prijs
750 euro
Contactpersoon
Adviseur participatie | educatie
T
02 213 10 71

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
In de nieuwe update van de ErfgoedApp vindt u heel wat verbeteringen, waaronder het gebruik van 3D. Maar dat is ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...