2018 - oktober

Erfgoed beter bewaren? Workshop AIRCHECQ

Ontmasker met de AIRCHECQ-tools onzichtbare risico’s en verbeter de bewaaromstandigheden voor uw collectie. In drie stappen begeleidt de AIRCHECQ-methode u naar een goede oplossing, specifiek voor uw bewaarruimte of tentoonstellingszaal.
Faro vorming

Workshop Google Analytics & Google Adwords

De impact van uw website meten of de vindbaarheid daarvan analyseren, het is voor velen onder ons niet evident. Daarom organiseren we op 24 oktober 2018 een workshop Google Analytics en Google Adwords.
Faro vorming

Starterscursus lokale erfgoedcoördinator/-consulent. Cultureel-erfgoedwerk in een lokale beleidscontext

Bent u pas gestart als erfgoedwerker bij een lokaal bestuur of een erfgoedcel? Dan is deze introductiecursus helemaal voor u. U krijgt een mix van informatie, praktische tools, inspirerende voorbeelden en advies op maat.
Faro vorming

Bootcamp ErfgoedApp

Dit bootcamp is een vervolg op de workshop ErfgoedApp en heeft tot doel om uw ErfgoedApp-tour of -idee nog multimedialer, meer augmented en beter te maken. We dompelen u onder in de wondere wereld van storytelling, smartphone video, augemented reality,
Faro vorming
2018 - november

Erfgoed & dementie. Het creëren van een aanbod voor personen met dementie en hun mantelzorgers

Ook de erfgoedsector kan helpen in het gevecht tegen dementie. In deze vorming leggen we aan medewerkers van cultureel-erfgoed- én zorgorganisaties uit hoe ze een aanbod kunnen creëren voor personen met dementie en hun mantelzorgers.
Faro vorming

Het Groot Onderhoud 2018

Vrijdag 9 november 2018. Die dag houdt u best vrij in uw agenda. Want dan wordt u verwacht in Brussel, samen met honderden andere erfgoedwerkers voor de achtste editie van het Groot Onderhoud.
Faro vorming

Help, een collega vertrekt! Hoe zet u een traject van kennisborging op in uw organisatie?

Deze dag is bestemd voor organisaties die kennisoverdracht op een fijne manier willen aanpakken. Die niet zomaar kennis en kunde willen 'aftappen', maar ook mensen willen waarderen voor hun jarenlange inzet.
Faro vorming

EYCH 2018-lezing: Why the Matter of Medieval Manuscripts Matters to Cultural Heritage | Kathryn Rudy

Professor Kathryn Rudy (University of St Andrews) geeft op woensdag 14 november in het Koninklijk Conservatorium Brussel een lezing over de fysieke omgang met manuscripten in de middeleeuwen.
Faro vorming

Introductiecursus museologie

In deze cursus staan we stil bij de belangrijkste transities die de museologie in de 20e eeuw doormaakte, en reflecteren we over actuele uitdagingen. We doen dit aan de hand van enkele auteurs die tot de canon van de museologie
Faro vorming

Nieuwe denken en tools in de klimaatbeheersing van cultureel erfgoed

Benieuwd naar de stand van zaken in verband met het nieuwe denken over klimaatbeheersing van cultureel erfgoed? Dan mag u deze studiedag zeker niet missen.
Faro vorming

Workshop ErfgoedApp, augmented reality en ErfgoedBeacons

Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kan gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp.
Faro vorming

Hoe ontwikkel je een duurzaam asset based aanbod?

Tijdens deze cursus tonen we u hoe u op basis van een asset based approach noden en behoeften kunt detecteren. Op basis van praktijkvoorbeelden geven we u tips & tricks voor het opstellen van een stappenplan.
Faro vorming

WOII door de ogen van je publiek? Een praktische inspiratiedag

Met het oog op de herdenking van 75 jaar Tweede Wereldoorlog focussen we tijdens deze inspiratiedag op de vraag hoe archieven, musea, erfgoedbibliotheken en erfgoedorganisaties aan de slag kunnen gaan met deze mijlpaal.
Faro vorming

Collegagroep digitale participatie

Donderdag 22 november plannen we een nieuwe bijeenkomst van de collegagroep Digitale Participatie. De collegagroep richt zich in het bijzonder tot publiekswerkers, collectieverantwoordelijken, curatoren, (digitaal) strategen …
Faro vorming

Starten met waardering | Basiscursus december

In deze basiscursus leert u hoe een waarderingsproces eruitziet. We overlopen de verschillende fases in het waarderen en helpen u om een keuze te maken uit de verschillende tools die hiervoor bestaan.
Faro vorming

Cultureel erfgoed voor welzijn | Opening conferentie en boekpresentatie

Ignaas Devisch opent op 28/11 in Gent de internationale conferentie 'Participation in cultural heritage for mental health recovery'. Tegelijk lanceren we de publicatie 'Cultureel erfgoed voor welzijn'. Ook wie niet deelneemt aan de conferentie is van harte welkom!
Faro vorming

Participation in Cultural Heritage for Mental Health Recovery | International Conference

Op 29 en 30 november 2018 brengt deze conferentie experten uit heel de wereld en uit verschillende sectoren samen rond interventies met cultureel erfgoed die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn en de gezondheid van mensen.
Faro vorming

Overheidsopdrachten - openbaar aanbesteden

Overheidsdiensten in Vlaanderen die bepaalde ‘werken’, ‘leveringen’ of ‘diensten’ willen bestellen (aanbesteden) moeten de wet op overheidsopdrachten naleven. Hierbij moeten specifieke procedures en regels gevolgd worden.
Faro vorming
2018 - december

Erfgoed en immersieve storytelling

Ontwikkelingen in het digitale landschap gaan als een sneltrein. Om u te helpen om het bos van de bomen te onderscheiden, brengt FARO op dinsdag 4 december een resem inspirerende lezingen en praktijkvoorbeelden in stelling over immersieve storytelling.
Faro vorming

Workshop ErfgoedApp, augmented reality en ErfgoedBeacons

Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kan gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp.
Faro vorming
2019 - januari

Starten met beleidsplanning: hoe zet ik een sterk planningsproces op?

Een klassiek beleidsplanningstraject verloopt volgens een vast aantal stappen. In deze vorming overlopen we met u ons basisrecept beleidsplanning.
Faro vorming

Mediacoach Erfgoed 2019

Samen met Mediawijs ontwikkelde FARO de aangepaste opleiding Mediacoach Erfgoed. Bij wijze van piloot leggen we in de eerste editie van 2019 de focus op archieven en erfgoedbibliotheken.
Faro vorming

Hands-on een objectgestuurde filmspeler maken

Het grassroots-erfgoedproject O Lab wil mensen in hun eigen buurt meer met elkaar verbinden door hen verhalen te laten vertellen. Al deze verhalen worden ‘zichtbaar’ dankzij een installatie waarin de verhalen worden gekoppeld aan persoonlijke, alledaagse objecten. Voor het koppelen
Faro vorming

Winterschool 2019 Archives & Outreach

Speciaal voor de vijfde jubileumeditie van de Summer & Winter Schools Archives & Education in 2019 hebben we de focus verlegd naar het ontwikkelen van outreachprogramma's met documentaire collecties voor geestelijke gezondheid.
Faro vorming
2019 - februari

Maak het mee! Bootcamp Erfgoeddag 2019

Tijdens een driedaags bootcamp bieden we je graag de unieke kans om een brede waaier aan erfgoedberoepen te ontdekken en in beeld te brengen. Erfgoeddag zet deze filmpjes (en dus ook jouw werk) in de spotlights.
Faro vorming

Workshops Kwaliteit in Gidsenwerking. Haal meer uit je gidsenploeg!

Docente Janien Prummel coacht in deze vorming verantwoordelijken van organisaties met een gidswerking: diensten van toerisme, gidsverenigingen, (cultureel) erfgoedorganisaties, monumenten …
Faro vorming

MAS in Jonge Handen

Sinds 2006 onderzoekt het MAS methodieken rond jongerenparticipatie aan musea. Twaalf jaar later blikken we graag terug op het proces dat ‘MAS in Jonge Handen’ heeft doorlopen en delen we méér dan graag onze ervaringen met andere musea en culturele
Faro vorming