Vragenuurtje | Datamonitoring erfgoedbibliotheken

Hoe ziet de werking van erfgoedbibliotheken er anno 2024 uit? Dat willen FARO en de Vlaamse Erfgoedbibliotheken graag samen met u in kaart brengen. Daarom lanceren we deze zomer een bevraging voor professionele beheerders van bibliothecair erfgoed. Wie de vragenlijst invult krijgt niet alleen een compleet beeld van de werking rond bibliothecair erfgoed, maar krijgt ook inspiratie voor toekomstige acties en kan de eigen situatie vergelijken met die van collega’s. En u helpt ons om onze dienstverlening (nog) beter af te stemmen op uw noden. Een win-winsituatie dus.

De vragenlijst gaat in op verschillende onderdelen van de werking rond bibliothecair erfgoed, zoals het profiel van de medewerkers, de vrijwilligers, het collectiebeheer, digitalisering, publiekswerking enzovoort. Dankzij het verzamelde cijfermateriaal krijgen we een beter zicht op de sterktes van de sector van bibliothecair erfgoed en de uitdagingen die de komende jaren aandacht zullen vragen. De bevraging wordt bovendien elke vijf jaar herhaald: dat laat toe om evoluties te meten.

De bevraging gebeurt via het online surveyplatform Qualtrics en loopt tot en met 30 september. Heel wat organisaties die als beheerder van bibliothecair erfgoed geregistreerd staan bij FARO of de Vlaamse Erfgoedbibliotheken ontvingen op 20 juni al een unieke link. 

Wil u de bevraging invullen maar hebt u hierover nog technische of inhoudelijke vragen? Dan kunt u deelnemen aan een vragenuurtje op 2 juli en 22 augustus, telkens van 15.30 tot 16.30 uur. FARO en de Vlaamse Erfgoedbibliotheken beantwoorden dan graag al uw vragen.

Inschrijven is niet nodig, u meldt zich gewoon aan via onderstaande link. 

Voor wie? Beheerders van bibliothecair erfgoed die een uitnodiging hebben ontvangen om de datamonitoring erfgoedbibliotheken in te vullen.

Programma

Tarieven

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 0 euro (gratis), er is geen kortingstarief.
  • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via MS Teams
Prijs
Gratis
Meer info

Heeft u specifieke wensen of noden om uw deelname mogelijk te maken? Contacteer dan de contactpersoon van deze vorming.

Contactpersoon

Elders op FARO

Tijdens een internationale conferentie, meegeorganiseerd door FARO, werden de aanbevelingen gepresenteerd aan beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.
Wat is er nieuw in de FARO-bibliotheek? Dankzij ons handige en dynamische collectie-overzicht blijft u op de hoogte van de ...
Op 12 september organiseert FARO samen met Scivil, Histories en het AfricaMuseum, een netwerkdag over burgerwetenschap en erfgoed. Inschrijven kan ...