Subsidieaanvragen voor culturele projecten met regionale uitstraling

Subsidies

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft de tweede projectoproep gelanceerd in het kader van het transitiereglement voor culturele projecten van bovenlokaal belang. Uw subsidieaanvraag kunt u indienen tot en met 1 april 2018.

Het transitiereglement is een van de overgangsmaatregelen die minister Gatz heeft genomen in het kader van de hervorming van de provincies. Het reglement is er voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling die door die hervorming niet langer ondersteund kunnen worden door de provincies. Zo wil de Vlaamse Overheid ook de kleinere spelers in het culturele veld ondersteunen.

Het reglement is een tijdelijke maatregel. In 2020 komt er een nieuw decreet bovenlokaal cultuurbeleid waarop organisaties en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden projectmatig en structureel kunnen intekenen.

U kunt uw subsidieaanvraag binnen dit transitiereglement indienen via de online applicatie KIOSK van het Departement Cultuur, Jeugd en Media. U kunt dit doen tot en met 1 april 2018.

Bekijk het filmpje dat het transitiereglement kort en bondig uitlegt:

 

Bron: CJM

Gregory Vercauteren
regionaal samenwerking; bovenlokaal cultuurbeleid