Twintigste editie Erfgoeddag wordt een feest

Fragment Campagnebeeld Erfgoeddag 2020 (c) FARO vzw

De twintigste editie van Erfgoeddag belooft een echt feest te worden. Momenteel staat de teller op bijna 900 gratis activiteiten.

Het thema 'De Nacht' spreekt duidelijk tot de verbeelding. Dit vertaalt zich in een bijzonder rijk en divers programma, met vertellingen voor jong en oud, het spel tussen licht en donker, nachtelijke wandelingen, wondere schaduwen, nachtfotografie, mysteries en veel meer.

De 900 gratis activiteiten hebben tot doel het rijke roerend en immaterieel erfgoed op een originele manier in de kijker te zetten. 'De Nacht' biedt hiervoor een nieuwe invalshoek voor de deelnemers om het publiek te verrassen. Zet dus zaterdag 25 én zondag 26 april in uw agenda. Erfgoeddag vindt speciaal voor deze edtiie zowel op zaterdag(avond) én zondag plaats. 

Lokale coördinatoren aan zet

Momenteel worden de laatste activiteiten nagekeken door de lokale coördinatoren. Zij mochten tot en met 24 januari de Erfgoeddagactiviten in hun gemeente aanpassen of wijzigen. Bent u zelf lokale coördinator en hebt u toch nog hulp nodig? Aarzel niet en neem zo snel mogelijk contact op met de Coördinatie Erfgoeddag

Wanneer de lokale coördinator het licht op groen zet, gaan de medewerkers van FARO met de activiteiten aan de slag en wordt alles zowel inhoudelijk als vormelijk onder de loep genomen. Zowel de deelnemer als de lokale coördinator ontvangen daarna nog een definitieve goedkeuring via mail. De activiteiten verschijnen een maand voor Erfgoeddag online op www.erfgoeddag.be. Ook de aanlevering naar UiTinVlaanderen.be gebeurt automatisch via FARO. 

Promotiemateriaal

Zet Erfgoeddag in de etalage, want dat vergroot de kans op een goede publieksopkomst. Affiches, postkaartjes, buttons, vlaggen en stickers kunnen besteld worden via deze link. Het digitale promotiemateriaal dat u kan personaliseren verschijnt in februari online.

  • Wie bestelt het promotiemateriaal: de deelnemer, de erfgoedcel of de lokale coördinator? Stem goed af om kosten te vermijden.
  • Ontvangt u graag al het promotiemateriaal midden maart? Plaats dan uw bestelling voor 31 januari.
  • Er worden handlings- en verzendingskosten doorgerekend.

Foto: Campagnebeeld Erfgoeddag 2020 (c) FARO vzw

tine vandezande