Nieuwe brochure Erfgoeddoel uit

Maecenas presenteert Augustus de Vrije Kunsten, G.B. Tiepolo, 1743 (c) Wikimedia

Kent u Erfgoeddoel al? 32 ‘goede doelen’ uit de cultureel-erfgoedsector dingen hiermee naar de belangstelling en de steun van de burger. Zopas is de nieuwe brochure uit.

De campagne is niet nieuw. Naar aanleiding van Erfgoeddag 2015 met het thema Erf! zette FARO deze campagne op de sporen, met een filmpje, een website en een brochure. Sindsdien zetten we Erfgoeddoel bij elke Erfgoeddag-campagne in de schijnwerpers. De bedoeling? Het publiek te wijzen op het feit dat er – naast de bekende, klassieke goede doelen (medische zorg, ontwikkelingssamenwerking, natuur) – ook een heleboel noden zijn in onze sector.

We zijn destijds van start gegaan met 27 instellingen. Die hadden ofwel een erkenning van de FOD Financiën op zak, ofwel waren ze aangesloten bij Testament.be, ofwel hadden ze een fonds of een projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting. Met die Koning Boudewijnstichting diepten we in een driedelig colloquium de relatie tussen ‘geven’ en ‘cultuur’ verder uit. De synthese daarvan kunt u nalezen in de brochure Geven voor erfgoed en cultuur in België. Verslag van het driedelig colloquium.

Drie jaar na de lancering is de ploeg van Erfgoeddoel 32 organisaties sterk. U ontdekt ze op de website erfgoeddoel.be. Of in de brochure. Die vindt u bij de notaris, of in het Aeolus-netwerk.

Help mee!

Wil u als organisatie deze brochure mee helpen te verspreiden? Dan volstaat een eenvoudig mailtje naar roel.daenen@faro.be met uw naam, adres en het aantal brochures dat u wenst. Heeft u vragen over hoe u kunt aansluiten bij Erfgoeddoel, of hoe u als instelling erkend kunt worden door de FOD Financiën, neem dan gerust contact op met jeroen.walterus@faro.be.

Afbeelding: Maecenas presenteert de Vrije Kunsten aan Augustus, G.B. Tiepolo, 1743, collectie van de Hermitage, Sint-Petersburg. Publiek domein via Wikimedia Commons.

Roel Daenen