Hogeschool PXL zoekt: stageplaatsen en studenten

Actiefoto eindwerk

De analyse van de vacatures in de sector op deze website liegt er niet om: publieksbemiddelaars zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Mogen wij daarom het aanbod én de vraag van het Postgraduaat Cultuureducator van Hogeschool PXL kort aan u voorstellen?

Dat postgraduaat is een vervolgopleiding die focust op cultuureducatie voor jong en oud, zowel ‘binnen-' als ‘buitenschools’. Cultuureducatie is immers voor iedereen relevant, wars van leeftijd, vakgebieden, schoolpoorten en andere vlot hanteerbare hokjes en categorieën. Klinkt goed, maar wat betekent dat nu concreet? Dat wordt in het filmpje hieronder goed uitgelegd.

De opleiding is bedoeld voor wie zich graag wil verdiepen en specialiseren in de culturele sector, om bijvoorbeeld de kans op (eventueel freelance) werk in een cultureel-erfgoedinstelling te verhogen. Of voor wie zich wil bijscholen en bijblijven. Voor de Hogeschool PXL is het uitgangspunt de samenwerking met de cultuursector. Experts brengen hun verhaal vanuit hun ervaring met en expertise over de verschillende domeinen waarin cultuureducatie succesvol wordt gebruikt (erfgoed, beeldende kunst, theater, film, media, dans, …). Zij geven een gastcollege ‘in de klas’ of nodigen de studenten bij hen uit, op locatie. Wie zijn die partners? Dat verneemt u op de website.

Het postgraduaat bestaat uit vier modules van in totaal 20 studiepunten. Een van deze vier modules spitst zich toe op de heldere (schriftelijke) verwoording van diverse inhouden. De lessen vinden plaats op woensdagnamiddag – en zijn combineerbaar met een baan. Deelnemers kunnen ook een of enkele modules volgen of de opleiding spreiden. Alle info en voorwaarden vindt u op de PXL-website.

De opleiding biedt ook de mogelijkheid om een bepaald idee of project concreet uit te voeren op een stageplaats. Daartoe zoekt men nog geïnteresseerde stage-aanbieders uit de cultureel-erfgoedsector. Bij u dus!

Meer weten?

Coördinator Sarina Wijnen staat voor u klaar: Sarina.Wijnen@pxl.be. U bent uiteraard ook van harte welkom op de infodag op dinsdag 3 juli van 15u tot 20u en op zaterdag 8 september tussen 10u en 14u, op Campus Elfde Linie, Elfde-Liniestraat 24, 3500 Hasselt.

U vindt elders op de FARO-website een uitgebreid overzicht van opleidingen.

Roel Daenen