Dringend gezocht: productiepartners

Ingang van een bioscoop met een vrouw en een portier, Henri Lankhout, naar Piet van der Hem, 1921. Publiek domein via Rijksstudio

Het Instituut voor Publieksgeschiedenis en de masterstudenten publieksgeschiedenis (UGent) wagen zich dit academiejaar aan de productie van een aantal historische documentaires. U kan meehelpen en (al dan niet letterlijk) in beeld komen.

Schermen met geschiedenis is het jaarthema en het IPG lanceert in het voorjaar een videokanaal met eigen producties. De studenten en docenten zijn nu volop op zoek naar productiepartners! Als u ideeën, thema's of een specifieke aanleiding heeft met uw collectie, werking of ‘de geschiedenis’ in de hoofdrol, moet u zich reppen.

De UGent biedt acht teams van twee geschiedenisstudenten. Die worden een (academie)jaar lang begeleid door vakmensen om tot een interessante en creatieve productie van 5 à 8 minuten te komen. Interesse? Contacteer zo snel mogelijk (en voor 16 oktober) fien.danniau@ugent.be.

Bekijk in bijlage het hele programma van Schermen met geschiedenis. Als u zich geen kandidaat stelt, kunt u wel een of meerdere inhoudelijke sessies bijwonen. Nog t/m 28 november. Gratis en voor niets.

Afbeelding: Ingang van een bioscoop met een vrouw en een portier, Henri Lankhout, naar Piet van der Hem, 1921. Publiek domein via Rijksstudio

Roel Daenen
Instituut voor Publieksgeschiedenis
documentaire
erfgoedontsluiting
Oefendagen
Workshop