Werkbezoek tentoonstellingsproductie en museumtechnieken

KMSKA, foto: FARO, Monique Verelst

Na een pauze van twee jaar kunnen FARO en STEPP, het steunpunt voor productionele en technische krachten van de brede culturele sector, u opnieuw een werkbezoek 'Tentoonstellingsproductie en museumtechnieken’ aanbieden. Deze jaarlijkse werkbezoeken zoomen in op het reilen en zeilen van het productie- of tentoonstellingsteam in een museum.

Dit najaar brengen we een bezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Na elf jaar van bouwen en renoveren opende het museum eind september opnieuw de deuren voor het publiek. 

KMSKA, foto: FARO, Monique Verelst

Tijdens het plenaire gedeelte in de voormiddag gaan we in op de ontwikkeling van het masterplan en de organisatie van het team. U krijgt meer toelichting bij de planningsaanpak, de scenografie, de technieken en de inhuizing van de collectie. In het namiddaggedeelte volgt een bezoek aan de tentoonstellingsruimtes en krijgen we een blik achter de schermen. Afsluiten doen we met een netwerkdrink. 

Doelgroep: beginnende en gevorderde productiemedewerkers, technici, ontwerpers en tentoonstellingscoördinatoren uit musea en andere culturele instellingen.

Het volledige programma vindt u in de FARO-kalender, waar u zich ook kunt inschrijven.

Benieuwd naar de vorige werkbezoeken?

Lees meer over het werkbezoek in M Leuven (2019), het werkbezoek in S.M.A.K. en MSK Gent (2018) en het werkbezoek aan drie Antwerpse musea (2017).

Foto's: KMSKA, foto: FARO, Monique Verelst

Monique Verelst