Werkbezoek tentoonstellingsproductie en museumtechnieken

Werkbezoek tentoonstellingsproductie en museumtechnieken in S.M.A.K, Gent op 10.12.2018 (c) FARO, foto: Monique Verelst

Een- à tweemaal per jaar organiseren FARO en STEPP een werkbezoek achter de schermen in musea. Op dinsdag 18 juni staat een volgend boeiend bezoek op het programma, ditmaal aan Museum M in Leuven. De focus ligt op tentoonstellingsproductie en museumtechnieken.

Tijdens ons bezoek voor en achter de schermen krijgen we een zicht op twee verschillende soorten producties. Enerzijds is er de oude kunst, anderzijds de productie van hedendaagse kunsttentoonstellingen. Bovendien wordt het hele proces van a tot z toegelicht.

Op het programma staan een waaier aan thema’s, waaronder preproductie en productie, veiligheid, interactieve audiovisuele middelen, verlichting, duurzaamheid, planningstools, accrochage en complexe of bijzondere tentoonstellingstechnieken. Dit laatste thema wordt toegelicht door Koen Mertens van Etoile Mechanique.

Neem deel!

Meer info over het volledige programma vindt u in de vormingskalender van FARO, waar u zich ook inschrijven. 

Benieuwd naar de vorige werkbezoeken? Lees hier het verslag over het werkbezoek in S.M.A.K. en MSK Gent (2018) of klik hier voor een verslag over het werkbezoek aan drie Antwerpse musea.

Het Werkbezoek tentoonstellingsproductie en museumtechnieken in Leuven wordt georganiseerd door FARO en STEPP, het steunpunt voor productionele en technische krachten van de brede culturele sector. Sinds 2017 werken beide organisaties samen rond een themawerking over (museale) tentoonstellingstechnieken.

Doelgroep: productiemedewerkers, technici, architecten en tentoonstellingscoördinatoren uit musea en andere cultuurinstellingen.

Foto: Werkbezoek tentoonstellingsproductie en museumtechnieken in S.M.A.K, Gent op 10.12.2018 (c) FARO, foto: Monique Verelst

Monique Verelst
tentoonstellingsproductie