Investeringen en leningen voor culturele infrastructuur

Photo by Spencer Selover from Pexels

Plant u grote of kleinere investeringen in uw culturele infrastructuur en kunt u een financieel duwtje in de rug goed gebruiken? Wilt u uw infrastructuur toegankelijker of energiezuiniger maken? Dan kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor de investeringssubsidies van het Fonds Culturele Infrastructuur (FoCi) of voor een goedkope lening voor fotovoltaïsche installaties.

Tijdens een informatiemoment op 2 februari werden de algemene voorwaarden voor leningen, subsidies en sectorale prioriteiten (2017-2021) toegelicht en werden tips meegegeven. Kon u er niet bij zijn, maar wilt u toch op de hoogte blijven of nalezen welke tips u kunt gebruiken om een volledig en relevant dossier op te maken? Surf dan naar deze pagina en herbekijk het dagprogramma en de presentaties van de verschillende sprekers.

Meer informatie over het raamcontract voor de fotovoltaïsche installaties via het Vlaams EnergieBedrijf vindt u hier. Voor meer info over de gratis monitoringtool van EnergieID surft u naar deze website.

Meer info m.b.t. de investeringssubsidies krijgt u bij het FoCi-team via fondscultureleinfrastructuur@vlaanderen.be.

Wetgeving op overheidsopdrachten

Een van de algemene voorwaarden voor het bekomen van een subsidie is het in acht nemen van de wetgeving op overheidsopdrachten. 

FARO organiseert op 22 maart 2019 een studiedag over overheidsopdrachten en openbaar aanbesteden waar de belangrijkste basisaspecten van een aanbestedingsprocedure zoals terminologie, algemene principes en toepassingsgebied worden toegelicht op maat van onze sector.

Inschrijven voor de studiedag kan via de FARO-kalender.

Foto: Spencer Selover via Pexels

Monique Verelst