Steractiviteiten in Oost-Vlaanderen

microscopen maken op Erfgoeddag (c) Plantentuin Universiteit Gent

Zondag is het opnieuw Erfgoeddag! Op 28 april vinden meer dan 950 gratis activiteiten rond ambacht en vakmanschap plaats. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Hieronder ontdekt u het aanbod steractiviteiten in Oost-Vlaanderen. Neem voor een volledig overzicht een kijkje op erfgoeddag.be en zoom in naar de gewenste regio.

Hoe maak je een kasteel? (Laarne)

Kasteel van Laarne op Erfgoeddag

Kastelen en immaterieel erfgoed gaan niet samen? Niet zo in het Kasteel van Laarne. Daar ontdekt u tijdens Erfgoeddag alles over gilden, ambachten en technieken. De leerlingen van de tweede graad basisonderwijs maakten een wandtapijt dat u op Erfgoeddag kunt bewonderen. Verder lezen.

Chapeau! 200 jaar hoeden en Gentse hoedenmakers (Gent)

Inspiratiesessie Erfgoeddag Lokeren najaar 2018

Hoedenwinkels zijn een toonbeeld van ambachtelijke traditie. Ze verlenen stijl en flair aan de winkelstraat en ademen een sfeer van degelijkheid en vertrouwen uit. Liberas/Liberaal Archief toont de souvenirs van 200 jaar fiere hoedenmakers en -verkopers. Verder lezen.

Twee generaties vakmanschap (Brakel)

twee generaties vakmanschap op Erfgoeddag

Moeder en dochter. Twee ateliers onder één dak. Allebei een passie voor kunst, ambacht en al wat schoon is, in twee volledig verschillende disciplines: restauratie van schilderijen en keramiek. Dat is de omschrijving waarmee Machteld Callewaert en Jella Onderbeke u tijdens Erfgoeddag graag in hun fascinerende wereld ontvangen. Verder lezen.

Hoe maak ik een microscoop (Gent)

microscoop Erfgoeddag

Dat de combinatie vakmanschap, ambacht en erfgoed niet altijd evident hoeft te zijn, dat bewijst de Plantentuin van de Universiteit Gent met de workshop microscopen maken. Verder lezen.

De middeleeuwse bibliotheek van de Sint-Pietersabdij (Gent)

bibliotheek erfgoeddag

Welke uitdagingen stelt deze collectie aan hedendaagse bewaring en ontsluiting? Enkele van de mooiste verluchte handschriften uit de collectie van de Sint-Pietersabdij worden tentoongesteld. Verder lezen.

Alle activiteiten zijn gratis, bij sommige activiteiten is reserveren aangeraden. Benieuwd naar het volledige aanbod in Oost-Vlaanderen? Hier vindt u alle activiteiten op een handige kaart. Via deze link kunt u enkele afdrukbare regiobrochures downloaden.

Op FacebookTwitter of Instagram vindt u dagelijks heel wat teasers onder #erfgoeddag2019.

Coverfoto: (c) Plantentuin Universiteit Gent
Foto's activiteiten: via Erfgoeddag

Michelle Van Meerhaeghe
erfgoeddag
Erfgoeddag 2019
Evenement