Lancering 'This is not a Game', een bordspel met verhalen van vluchtelingen

This is not a game

Op dinsdag 20 juni, niet toevallig op Wereldvluchtelingendag, stelden de Provincie West-Vlaanderen, FARO en Vluchtelingenwerk Vlaanderen het bordspel ‘This is not a Game’ voor in ARhus (Roeselare).

Een bordspel met verhalen van vluchtelingen

'This is not a Game' is een bordspel waarbij leerlingen zich inleven in het verhaal van een vluchteling. Ze doen dit aan de hand van verhaalkaarten en doe-opdrachten die het verhaal vertellen van 14 vluchtelingen, die leefden tussen de middeleeuwen en het heden. Zo krijgen kinderen en jongeren inzicht in wat vluchten is, maken ze kennis met enkele basisbegrippen en ontdekken ze spelenderwijs de impact van vluchten.

Het bordspel is ontwikkeld voor leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en alle graden van het secundair onderwijs en past binnen de eindtermen. Het spel kan met een volledige klas gespeeld worden, in vier groepen. Er zit ook een handleiding bij voor leerkrachten die ondersteuning geeft bij de naverwerking ervan in de klas.

Reductietarief

West-Vlaamse scholen kunnen het bordspel aankopen voor slechts 10 euro. Ook klassen die de tentoonstelling BE.LAND van Vluchtelingenwerk Vlaanderen bezoeken, kunnen van dit reductietarief genieten.

BE.LAND is een rondreizende tentoonstelling die getuigenissen brengt van vluchtelingen en ervaringen met de gastvrijheid van Belgische middenveldorganisaties en vrijwilligers vertelt. Een overzicht van de verschillende locaties waar de tentoonstelling bezocht kan worden is te vinden op de website van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Praktisch

  • Spelers: een volledige klas, in 4 groepjes
  • Leeftijd: leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en alle graden van het secundair onderwijs, ook geschikt voor volwassenenonderwijs
  • Prijs: 25 euro, reductietarief van 10 euro voor West-Vlaamse scholen en bezoekers van de BE.LAND tentoonstelling
  • Het bordspel kan besteld worden via www.west-vlaanderen.be/webshop, provincie@west-vlaanderen.be of 0800 20 021.

Bron: Persbericht provincie West-Vlaanderen

Reportage

  • Bekijk de reportages op Karrewiet (Ketnet) en Focus WTV.
  • Bekijk de foto's van de lancering in ARhus op de Flickr-pagina van FARO of scroll hieronder door de foto's die de provincie West-Vlaanderen maakte:
Bordspel
Bordspel
Bordspel
Bordspel
Bordspel
Bordspel
Katrijn Dhamers