Gezocht: gastvrije (erfgoed)initiatieven voor vluchtelingen

Gastvrije Gemeente

De campagne 'Gastvrije Gemeente' is dus terug. Hiermee gaan Vluchtelingenwerk Vlaanderen en haar partners op zoek naar initiatieven voor vluchtelingen en asielzoekers. Initiatieven die tonen dat Vlaanderen en Brussel écht gastvrij zijn. Nu de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen, krijgt de campagne extra betekenis en pit. Vluchtelingenwerk Vlaanderen helpt de deelnemende initiatieven om het onthaal en de integratie van mensen op de vlucht op de lokale politieke agenda te zetten.

Ook u kan helpen!

  • Registreer u als gastvrij initiatief via www.gastvrijegemeente.be en spoor anderen aan hetzelfde te doen. Maak de initiatieven uit de erfgoedsector opvallend en zichtbaar!
  • Deel updates van Facebook en Instagram met #GastvrijeGemeente
  • Toon dat u gastvrij bent met een opvallend raambordje, een pin of een sticker. U vindt het campagnemateriaal in de Oxfam Wereldwinkel in de buurt of bestelt het via de website.
  • Ontdek gastvrije initiatieven in de buurt die uw hulp kunnen gebruiken.
  • Via de Gastvrije Cafés, laagdrempelige ontmoetingsavonden, maakt u kennis met lokale initiatieven, discussieert u mee over lokale beleidsvoorstellen. Bekijk op de website waar de cafés worden georganiseerd.

Op 24 april wordt de campagne Gastvrije Gemeente feestelijk afgerond en de meest inspirerende gastvrije initiatieven bekroond.

 

Katrijn Dhamers