Resultaten PRISMA

PRISMADe cultureel-erfgoedsector blies op 25 oktober verzamelen in LAMOT voor de eerste editie van het Groot Onderhoud, een initiatief van het steunpunt FARO. FARO presenteerde er de tussentijdse resultaten van het onderzoekstraject PRISMA veld- en toekomstanalyse cultureel erfgoed en ging met meer dan 200 vertegenwoordigers uit de sector in werkgroepen het debat aan over enkele cruciale beleidsuitdagingen. ’s Avonds werd de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Erfgoed 2010-2011 uitgereikt.

Meer informatie: uitgebreid persbericht PRISMA

Er werden op het Groot Onderhoud twee publicaties van PRISMA gepresenteerd.

Themanummer faro | tijdschrift over cultureel erfgoed over PRISMA met bijdragen over alle onderzoekslijnen. U kan dit nummer gratis aanvragen bij FARO via bestellingen@faronet.be met vermelding van uw volledige naam (voornaam + familienaam) of naam van de instelling en adres (straatnaam, huisnummer, postcode, gemeente).

Nabij, verenigd, meegerekend: cultureel-erfgoedverenigingen in Vlaanderen (2010-2011). Deze publicatie handelt over het onderzoek dat in het kader van PRISMA werd uitgevoerd. Inhoud:

  • Alexander Vander Stichele, Lokale erfgoedverenigingen in Vlaanderen: een surveyonderzoek in 2010
  • Gregory Vercauteren, Goesting, passie en verantwoordelijkheid: stemmen uit het veld (interviews)
  • Gregory Vercauteren, Gewoon. Weg. Geweldig. Enkele beschouwingen bij het surveyonderzoek erfgoedverenigingen in Vlaanderen in 2010
  • Marc Jacobs, Kaders, nabijheid, participatie en eruditie. Georganiseerd vrijwilligerswerk, vrijwilligersorganisaties en cultureel-erfgoed(beleid)
  • Wegwijzers (literatuur, weblinks, adressen)

U kan deze publicatie bestellen via onze website.

Op de website www.faronet.be/prisma zullen we in de loop van de volgende weken enkele onderzoeksrapporten van PRISMA online aanbieden.
We houden u op de hoogte.

Jeroen Walterus