Jeroen Walterus

Als zakelijk manager (adjunct-directeur) van FARO coördineert hij het operationeel management van het steunpunt. Daarnaast is hij het aanspreekpunt voor erfgoedbibliotheken, en volgt hij inhoudelijke thema's en programma's op zoals onder meer:

Jeroen Walterus (°1965) behaalde een licentiediploma in de moderne geschiedenis aan de KU Leuven en promoveerde in 1999 tot doctor in de informatie- en bibliotheekwetenschap aan de Universiteit Antwerpen. Hij werkte aan diverse projecten en instellingen in de bibliotheeksector en nadien in het Vlaams Centrum voor Volkscultuur (1999-), dat in 2008 via fusie opging in FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

Jeroen Walterus (°1965) holds a master degree in History and a phd in Information and Library Science. In 1999, after working for several years in the library sector, he started working in the heritage sector. He first worked for the Flemish centre for popular culture (VCV) and since 2008 as deputy-director for FARO, the Flemish interface centre for cultural heritage, where he is involved in several programs in the domain of management, copyright/legal affairs, monitoring and acts as a liason between heritage libraries and FARO.

FARO
Zakelijk manager
Sectorcoördinator erfgoedbibliotheken
02 213 10 69