Meerstemmigheid in het archief: inspirerende masterclasses

Rondleiding archiefdepot. Stadsarchief Leuven

Meerstemmigheid is here to stay, zoveel is duidelijk. Al een aantal jaar proberen cultureel-erfgoedorganisaties uit wat meerstemmigheid betekent, zowel voor als achter de schermen. Voor de ene organisatie is dat vrij helder, voor de ander vergt het nog wat zoekwerk. Dat dit tijd én maatwerk vraagt, is ook duidelijk. 
 
Tijdens dit proces stuiten erfgoedwerkers veelal op dezelfde vragen. En u weet: samen weten we meer dan alleen. We zijn dan ook opgetogen Mirjam Schaap te verwelkomen tijdens twee masterclasses over diversiteit en inclusie in het archief.

Mirjam is adviseur verwerving en ontsluiting digitale particuliere archieven en medewerker inclusie en diversiteit bij het Stadsarchief Amsterdam. Ze bouwde een indrukwekkende staat van dienst op en is betrokken bij tal van projecten rond diversiteit en inclusie in het stadsarchief van Amsterdam: van een traject rond inclusief taalgebruik over het opbouwen van relaties met diverse gemeenschappen tot participatief verzamelen etc. 

Twee masterclasses

  • Maandagnamiddag 28 november geeft Mirjam Schaap een masterclass over meerstemmigheid in het archief, voor en achter de schermen. Inschrijven kan via deze link.
     
  • Op dinsdagvoormiddag 29 november organiseren we een tweede masterclass over inclusief samenwerken: hoe richt u als archief de blik naar buiten? Hoe legt u contacten met bepaalde gemeenschappen? Welke verschillende vormen van samenwerking bestaan er? Inschrijven voor deze masterclass kan via deze link.

Opgelet! Om aan beide masterclasses deel te nemen, moet u zich dus twee keer registreren.

Doelgroep

We richten ons voor deze masterclasses op archief- en erfgoedwerkers die echt werk willen maken van meerstemmigheid en inclusie in de archiefwerking. U hebt hiermee al enige ervaring op zak en deelt tijdens deze vorming graag uw eigen inzichten, ervaringen en vragen. We verwachten dat u actief deelneemt en uw ervaringen en inzichten deelt met de anderen.

Hopelijk zien we u dan!

Foto: Rondleiding archiefdepot. Stadsarchief Leuven

Jelena Dobbels
diversiteit
meerstemmigheid
masterclass
AMVB
Masterclass