Zet in op erfgoedtalent: vandaag en morgen

aankomst en vertrek

De arbeidsmarkt verandert sneller dan ooit. Babyboomers stromen uit, en een nieuwe generatie moet de fakkel overnemen. FARO zorgt dat u voorbereid bent op deze transitie door drie nieuwe (vormings)initiatieven.

10 september I Geef (zij)instromers een kans in uw organisatie

Hoe helpen we mensen om werk te vinden in de cultureel-erfgoedsector? Bijvoorbeeld door hen concrete werkervaring te bieden. Daarom stelt FARO graag een nieuw traject voor.

In 2019 doet een kleine groep van vijf gemotiveerde mensen een concrete eerste werkervaring op. Zij draaien een jaar mee in een cultureel-erfgoedorganisatie en werken daar aan een concreet project rond een nieuw thema in de sector (nog te bepalen, bijvoorbeeld waardering of participatie) Deelnemende cultureel-erfgoedorganisaties duiden een mentor aan en betalen de instromer met kortingen via de VDAB. FARO zorgt voor extra ondersteuning. Stuur zelf mee en neem deel aan dit pilootproject. Meer info vindt u via deze link.

18 oktober I Laat geen talent verloren gaan: geef goed feedback

In een steeds sneller veranderende omgeving wordt één ding steeds belangrijker: het geven van effectieve feedback. Goed onderbouwde feedback helpt mensen groeien, resultaten halen en gemotiveerd blijven. Daarom wijden we er een hele dag aan!

In een pittige workshop behandelen we misvattingen over feedback en verkennen we de concrete stappen om feedback te onderbouwen en structureren. In de namiddag splitsen we ons op in twee intervisiegroepen. Daar kunt u concrete situaties, vragen en problemen voorleggen aan de collega’s. Zo denken we samen na hoe u de vaardigheden uit de voormiddag in de praktijk kunt brengen. Inschrijven kan via deze link.

13 november I Zorg voor overdracht van kennis en kunde wanneer een collega vertrekt 

Deze dag is bestemd voor organisaties die kennisoverdracht op een fijne manier willen aanpakken. Organisaties die niet zomaar kennis en kunde willen 'aftappen', maar ook mensen willen waarderen voor hun jarenlange inzet. Organisaties die bereid zijn te investeren in kennisoverdracht en daarover het gesprek willen aangaan, vinden hier heel wat praktische tools. Inschrijven kan via deze link.

Jacqueline van Leeuwen