Sluit aan bij het lerend netwerk co-waarderen

Voorstellingsrondje eerste bijeenkomst van het lerend Netwerk co-waarderen op 31 mei 2024

Waarderen doen we samen, is de leuze. En in de praktijk gebeurt dat ook regelmatig. Toch blijft het co-waarderen nog heel vaak een fijn projectje en geen onderdeel van de structurele werking van een organisatie. Tijd om daar iets aan te veranderen? Deze vraag is alvast het thema van de volgende bijeenkomst van het lerend netwerk co-waarderen op 13 september.

We ontmoeten elkaar opnieuw in Amsterdam voor een boeiende dag over de vraag: is het structureel verankeren van co-waarderen een goed idee? En zo ja, hoe doen we dat dan? Tijdens de bijeenkomst van het lerend netwerk wisselen we daarover gedachten en ervaringen uit. Dat doen we aan de hand van enkele interessante voorzetten:

  • Sanne van Bellingen van ETWIE werpt de vraag op hoe we ook de kritische stemmen structureel een plaats geven, bijvoorbeeld bij het waarderen van bedrijfserfgoed.
  • Het Van Eesterenmuseum vertelt het verhaal van het alledaagse leven in Amsterdam Nieuw-West en betrekt daar een grote groep vrijwilligers bij. Van structureel co-waarderen gesproken!
  • Curator en archivaris Feargal Agard richtte een human interest filmfestival op dat stemmen laat horen en bewustzijn creëert. Hij deelt zijn ervaringen met het co-waarderen en gaat graag met u in gesprek over uw vragen hierbij.
  • Ikzelf ga met de deelnemers aan de slag met de participatietaart: kunnen we de participatieladder herdenken en vertrekken vanuit (structurele) rollen voor gemeenschappen, groepen en individuen?

En bovenal is deze gratis dag een fijn moment om ervaringen te delen, nieuwe mensen te leren kennen en veel van elkaar te leren! De plaatsen zijn beperkt en de inschrijvingen lopen doorgaans hard. Aarzel dus niet als u erbij wil zijn en schrijf u snel in!

Het volledige programma vindt u hier.


Foto: (c) FARO (Voorstellingsrondje eerste bijeenkomst van het lerend Netwerk co-waarderen op 31 mei 2024) 

Jacqueline van Leeuwen