In deze bijzondere dagen werkt FARO achter de schermen volop aan een basiscursus participatie. We hebben een werkgroep samengesteld en onderzoeken welke topics er in zo’n vorming aan bod moeten komen.
Geef studenten een unieke kans om de erfgoedsector te leren kennen!
Luister in deze eenzame dagen naar erfgoedcollega's van over de hele wereld!
Elk jaar telt FARO de cultureel-erfgoedvacatures* die op zijn website verschijnen. In 2019 waren dat er maar liefst 218. Een sterke stijging die te wijten is aan verschillende oorzaken.
Recent Nederlands onderzoek formuleert aandachtspunten voor kennisoverdracht in musea.
Eind januari organiseerde NEMO, het Network of European Museum Associations een webinar over 'identity statements' van musea. U kunt het webinar nu volledig online herbekijken.
FARO medewerker Jacqueline van Leeuwen sloot haar bezoek aan Ierland af met een pittige discussie over de consequenties van de Faro-conventie.
FARO-medewerker Jacqueline werd hartelijk ontvangen bij de Irish Georgean Society en was onder de indruk van de bestuurlijke metamorfose die deze vereniging heeft gerealiseerd.
FARO-medewerker Jacqueline van Leeuwen bezocht de Ierse Heritage Council: hoe ondersteunen zij het lokale erfgoedbeleid?
Ierland zet sterk in op diasporatoerisme en spoort lokale gemeenschappen aan om in te zetten op 'reversed genealogy'. Een goede zaak, of net niet?
Dankzij Erasmus+ ontdekt FARO-medewerker Jacqueline van Leeuwen hoe het staat met erfgoedparticipatie in Ierland. Vandaag: toekomstplannen 2030.
Deze week liep FARO-medewerker Jacqueline van Leeuwen, met dank aan Erasmus+, stage op het Ierse ministerie van Cultuur, Erfgoed en de Gaeltacht. Ze ontdekte er hoe Ierland inzet op de Conventie van Faro.