De indiendatum voor werkingssubsidies nadert met rasse schreden. FARO staat ook dit najaar garant voor hulp en advies bij de opmaak van beleidsplannen.
Het Europese CHARTER-project lanceert een methodiek die u kunt gebruiken om competenties te bespreken met uw collega's.
Hoe haalt u het maximum uit een gesprek? En hoe zorgt u ervoor dat onderliggende kwesties naar de oppervlakte komen, of dat u emoties van uw gesprekspartner kunt opvangen? Verschillende initiatieven zetten u op weg.
De master Erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen is de voorbije jaren sterk hervormd. In september 2022 gaat het eerste jaar van de vernieuwde opleiding van start.
Het Departement CJM organiseerde op 21 juni een infosessie over het aanvragen van project- en werkingssubsidies. U kunt deze sessie nu opnieuw bekijken en de bijhorende documenten raadplegen.
Eind mei mochten de projectmedewerkers van het CHARTER-project drie dagen lang meekijken achter de schermen van de 'veneranda fabbrica del Duomo di Milano'. Welke vaardigheden zijn er nodig om de Duomo toekomstbestendig te maken?
CHARTER lanceert een korte enquête over competenties en uitdagingen voor het erfgoed in de toekomst.
Voortaan telt de master-na-master Archivistiek twee profielen: een profiel Archief- en erfgoedbeheer en een profiel Digitaal informatiebeheer.
In deze nieuwe opleiding leren de cursisten erfgoed- en kunstobjecten manipuleren, verpakken, verplaatsen en installeren.
De nieuwe opleiding neemt het ontwikkelen van visie en strategie voor erfgoedorganisaties als vertrekpunt.
Op zoek naar een mooie stageplek of een boeiend thesisonderwerp? Neem dan nu een kijkje in de nieuwe overzichtslijsten voor het academiejaar 2022-2023!
Heeft u projecten waar u maar niet aan toekomt? Wordt u geconfronteerd met uitdagingen in uw organisatie? Leg uw vraagstuk voor aan de 3e bachelorstudenten van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven.