Cultureel erfgoed krijgt prioriteit in de Erasmus+ oproep 2018. We wijzen u de weg naar meer informatie over deze oproep, de schrijfsessies en de aanvraagformulieren.
Die vraag staat centraal in 'Bob', een prachtige podcast over hoe ons geheugen werkt. Een glansrol is weggelegd voor archieven en erfgoedbibliotheken.
De Antwerp Management School lanceerde een podcastreeks over leiderschap. Een aanrader!
Op 24 november organiseerde FARO de beroependag 'Werken in de erfgoedsector'. In dit blogbericht bundelen we de presentaties en documenten van die dag.
FARO helpt studenten en werkzoekenden hun weg te vinden in de cultureel-erfgoedsector. Ter gelegenheid van de jaarlijkse beroependag 'Werken in de erfgoedsector' bundelde FARO enkele basisweetjes.
Neem een kijkje op de oog- en oorstrelende MOOC Middelnederlands en (her)ontdek, beluister en krijg wetenschappelijke duiding bij Middelnederlandse literatuur.
Voor de vierde keer op rij organiseert FARO een basisvorming voor beginnende leidinggevenden, dit keer samen met de VVBAD.
Mensen leren op allerlei manieren bij, alleen benoemen we het niet altijd als leren. Dit blogbericht wil daar verandering in brengen en aantonen dat leren veel meer kan zijn dan 'een cursus volgen'.
Bij het opstellen van een vormingsbeleid staan leervragen centraal. Deze blog leert u om vijf types vragen te ontdekken en daar een goed antwoord op te formuleren.
Goed bestuur is een belangrijk aandachtspunt. Daarom is het aan te raden om minstens één keer per beleidsperiode een zelfevaluatie te ondernemen. Deze blog vertelt u hoe u dat kunt aanpakken.
In uw beleidsplan horen ook principes voor vorming en opleiding thuis. Want: hoe wil u de competenties in huis halen om de doelstellingen waar te maken? Een nieuwe blogreeks geeft u bouwstenen om over deze visie na te denken.
Met het vallen van de bladeren krijgt uw beleidsplan vaste vorm. U formuleert doelstellingen, maakt een begroting op en denkt misschien na over indicatoren. FARO staat u ook dit najaar bij met raad en daad.