In een handige brochure bundelen FARO, CJM en Heemkunde Vlaanderen hun vormingsaanbod voor het najaar van 2018. Om het u gemakkelijk te maken, splitsen we het aanbod op in cursussen voor instromers en voor doorstromers.
FARO helpt u feedback geven, met een checklist en een workshop in oktober.
Hoe kunnen we jongeren warm maken voor de cultureel-erfgoedsector? Door hen werkervaring te laten opdoen in een IBO-traject, bijvoorbeeld. FARO organiseert een infomoment.
Om met participatie aan de slag te gaan moet een erfgoedorganisatie duidelijke doelstellingen formuleren en concrete kaders bieden. Tijdens een studiedag in mei 2015 bundelden we heel wat inspiratie om die interne dialoog op gang te brengen.
Wat kan participatie voor de cultureel-erfgoedsector betekenen? Vijf jaar geleden zochten we antwoorden in dé museale leestip van dat moment: het boek 'The Participatory Museum' van Nina Simon.
FARO bundelt voor u pittige thesisonderwerpen en verrassende stageplekken in twee lijsten.
De opleiding Culturele Studies aan de KU Leuven biedt vanaf volgend jaar een vernieuwd programma aan, met aandacht voor erfgoed.
Ter gelegenheid van Expeditie Participatie blikken we nog eens terug op onze brochure over makelaardij. En delen we de documentatie opnieuw.
FARO brengt de cursussen van het najaar 2018 in kaart met een digitale brochure. Dit overzicht lanceren we nog voor de zomer, zodat deelnemers optimaal kunnen plannen. Stuur uw aanbod door voor 25 mei.
Heel wat organisaties zijn actief aan de slag met onze participatievragen. En dat enthousiasme delen we graag. Laat u inspireren door nieuwe vragen, leuke filmpjes en een blik achter de schermen.
Laat studenten proeven van het werk in de cultureel-erfgoedsector en dien vandaag nog een stageplaats of een thesisonderwerp in. Zo bepaalt u mee wat de generatie van morgen allemaal moet kennen en kunnen.
Op 12 maart organiseerde FARO een rondetafel over hoe we de pensioneringsgolf kunnen opvangen. En dan vooral vanuit de vraag: hoe kunnen we de fakkel doorgeven aan jonge mensen?