Kunt u hulp gebruiken bij een innovatief project? Of heeft u een prangende onderzoeksvraag? Schakel de hulp in van de jonge garde: bezorg uw plannen voor het academiejaar 2022-2023 ten laatste op 25 april.
Met de Museums of Impact-zelfevaluatie ontdekt u snelle kansen en formuleert u strategische doelen op de langere termijn.
Het CHARTER-project, waaraan ook FARO participeert, formuleert een reeks aanbevelingen om ook informeel verworven kennis en kunde te valideren.
Wat zijn uw vroegste leerherinneringen? En hoe bouwde u daarop voort in uw latere leven? EPALE maakte een prachtig inspiratieboek over levenslang leren.
Elk jaar analyseert FARO de vacatures die op onze website verschijnen. We gaan na voor welke cultureel-erfgoeddomeinen er jobaanbiedingen waren en knopen daar enkele observaties aan vast.
FEST, de Federation for European Storytelling ontwikkelde een competentieprofiel dat een overzicht biedt van de verschillende vaardigheden van een verteller. En daarbij is er ook aandacht voor mondelinge geschiedenis.
Een nieuw CHARTER-rapport formuleert indicatoren om vernieuwende erfgoedopleidingen te kunnen benchmarken.
Op 2 mei 2023 organiseert het Agentschap Onroerend Erfgoed voor de tweede keer een contactdag over waardering van bouwkundig erfgoed in Vlaanderen. Ook FARO werkt mee.
Een nieuw CHARTER-rapport plaatst erfgoed in een breder ecosysteem met stakeholders, van wie de competenties en belangen de kwaliteit van het erfgoed beïnvloeden.
Op 20 oktober organiseerde FARO samen met de Reinwardt Academie en het wij/zij netwerk een Vlaams-Nederlands Erfgoedlab over polarisatie. In dit blogbericht leest u een korte samenvatting van de gesprekken én vindt u extra leestips.
Erfgoed zuidwest organiseert op 24 en 25 februari in Kortrijk 'Bandwerk', een brainstormmarathon voor studenten over museale publiekswerking.
Hoe komen we los van onze gehechtheid aan diploma’s en controle? Op 18 oktober 2022 organiseerde EPALE een interessante studiedag over het thema.