Voor de vierde keer op rij organiseert FARO een basisvorming voor beginnende leidinggevenden, dit keer samen met de VVBAD.
Mensen leren op allerlei manieren bij, alleen benoemen we het niet altijd als leren. Dit blogbericht wil daar verandering in brengen en aantonen dat leren veel meer kan zijn dan 'een cursus volgen'.
Bij het opstellen van een vormingsbeleid staan leervragen centraal. Deze blog leert u om vijf types vragen te ontdekken en daar een goed antwoord op te formuleren.
Goed bestuur is een belangrijk aandachtspunt. Daarom is het aan te raden om minstens één keer per beleidsperiode een zelfevaluatie te ondernemen. Deze blog vertelt u hoe u dat kunt aanpakken.
In uw beleidsplan horen ook principes voor vorming en opleiding thuis. Want: hoe wil u de competenties in huis halen om de doelstellingen waar te maken? Een nieuwe blogreeks geeft u bouwstenen om over deze visie na te denken.
Met het vallen van de bladeren krijgt uw beleidsplan vaste vorm. U formuleert doelstellingen, maakt een begroting op en denkt misschien na over indicatoren. FARO staat u ook dit najaar bij met raad en daad.
Doelstellingen zijn de kern van een beleidsplan en het is dus belangrijk om ze scherp te formuleren. Dat is maatwerk. In dit blogbericht vindt u zeven vragen om samen verder over de doelstellingen na te denken.
Graag horen we uw mening over FARO’s strategie voor online leren.
Op zoek naar inspiratie voor uw SWOT, naar goede voorbeelden of vernieuwende acties? Strategy XXI is een Europees rapport dat aanbevelingen doet voor een toekomstgerichte erfgoedsector. Een must-read.
Tijdens vormingssessies en presentaties passeren vaak heel wat linken naar interessante artikels, boeiende filmpjes of inspirerende websites de revue. En die wil u graag doorgeven aan de deelnemers. Maar hoe?
De nieuwe opleiding koppelt een stevige basis managementvakken aan kernvragen uit de culturele sector.
Welke tools kunt u inzetten om uw website of blogberichten visueler en interactiever te maken? We zetten enkele tips voor u op een rij.