Het CHARTER-project bestudeerde hoe de Zweden de kennis van ambachtelijke technieken doorgeven en blijven innoveren.
CHARTER bracht de opleidingsnoden van de erfgoedsector in kaart, en die zijn voor ons zeer herkenbaar.
Het CHARTER-project schoot in januari 2021 uit de startblokken. Waar staan we nu, twee en een half jaar later? Een korte update en een filmpje.
Wat is het verschil tussen deze vormen? Dit blogbericht zet de huidige initiatieven even netjes op een rij.
Meerstemmigheid in de praktijk brengen begint bij luisteren. Maar daar loopt het ook wel eens mis. Want niet alle stemmen klinken even vriendelijk of welwillend. En misschien voelt iemand zich al snel in het nauw gedreven. Hoe kan dit beter?
Wat te doen als een groep in conflictmodus zit? Leer de kneepjes van het vak in een tweedaagse, begeleid door Silvia Prins.
Hoe kunnen we bij de selectie van nieuwe medewerkers ook profielen bereiken die juist anders zijn dan wij? FARO lanceert samen met Hands-on Inclusion een vormingsaanbod.
Door het aanbod te delen wil CHARTER studenten, docenten vormingswerkers en het bredere publiek informeren en inspireren om vorming te organiseren en te volgen.
Vragenmakers zijn mensen die door een goede vraag te stellen ruimte scheppen om een situatie verder te onderzoeken. Zo transformeert een potentieel debat in een dialoog.
Zoekt u boeiend leesvoer dat een handig stappenplan biedt voor het ontwikkelen van nieuwe diensten of producten? Dan is 'De kunst van gedrag ontwerpen' een goed startpunt. Verslag van een leesgroep.
Kunt u hulp gebruiken bij een innovatief project? Of heeft u een prangende onderzoeksvraag? Schakel de hulp in van de jonge garde: bezorg uw plannen voor het academiejaar 2022-2023 ten laatste op 25 april.
Met de Museums of Impact-zelfevaluatie ontdekt u snelle kansen en formuleert u strategische doelen op de langere termijn.