Op 16 mei 2024 organiseert het Lerend netwerk mondelinge geschiedenis een bijeenkomst over het geheugen. En dat is geen overbodige luxe. Want weten we er wel genoeg over?
Ken Veerman schreef met 'Vertellers, geen verkopers' een inspirerend boek over zelfzeker management in de cultuursector. Collega Jacqueline van Leeuwen leende het in de FARO-bibliotheek en deelt drie gouden tips die ze eruit meeneemt.
Groepen, individuen en gemeenschappen laten wegen op de keuzes die u over erfgoed maakt: dat is cowaarderen. Maar hoe luistert u nu echt naar de verschillende meningen en stemmen? U ontdekt het op 31 mei.
Het erfgoedluik van de masteropleiding Archivistiek, die volgend academiejaar verdwijnt, krijgt een nieuwe adem in de master Erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
In mei lanceert FARO een nieuwe lijst met beschikbare stageplaatsen voor studenten. Maar hoe zorgt u voor een stagebeschrijving waarvoor studenten écht in de rij staan? Een checklist.
Neem deel aan de VVBAD-bevraging over vacatures voor informatiebeheerder, archiefmedewerker en archivaris.
Handvatten aanreiken om innovatief en meerstemming aan de slag te gaan met erfgoed in een superdiverse samenleving: dat is het doel van de nieuwe opleiding Erfgoed en samenleving, vanaf september te volgen aan de UGent.
Elk jaar analyseert FARO de vacatures die op zijn website verschijnen. En 2023 was een absoluut topjaar: 282 vacatures laten zien dat de cultureel-erfgoedsector leeft!
België reikt jaarlijks eretitels uit aan mensen die zich voor hun sector en de maatschappij verdienstelijk hebben gemaakt. Dit jaar zijn de musea, archieven en erfgoedbibliotheken aan de beurt. De procedure loopt tot 30 juni 2024.
Hoe kunnen we de persoonlijke ontwikkeling van erfgoedwerkers tijdens hun loopbaan verbeteren? En wat gaan we daaraan doen? Een nieuw CHARTER-rapport brengt de eerste aanbevelingen in kaart.
EPALE, het Europees platform voor volwasseneneducatie, publiceert een verhalenboek over levenslang leren.
CHARTER, een door Erasmus+ gefinancierd project waaraan FARO meewerkt, brengt een nieuw rapport uit boordevol inspiratie voor vorming en opleiding.