Maakt uw organisatie deel uit van een netwerk en wilt u nadenken over wat er beter kan? Of bent u van plan een nieuwe samenwerking op te zetten? In beide gevallen komt deze toolbox goed van pas.
Geef een startende werknemer meer kansen om het tekort aan competenties bij te spijkeren.
Erfgoed zuidwest organiseert op vrijdag 23 en zaterdag 24 november een tweedaagse registratiemarathon in de Groeningeabdij (museum Kortrijk 1302) in Kortrijk.
BIO-banen zijn een interessante formule om competenties te verwerven tijdens een zes maanden durende stage. Ze veranderen van naam en licht van inhoud.
Dien voor 18 oktober een stageplaats in voor een project over bijvoorbeeld migratie, interculturaliteit, stad en technologie, onderwijs, democratie en participatie.
Als we anderen inspraak willen geven, is écht luisteren een absolute voorwaarde. Het socratisch gesprek is een methode die ruimte maakt om zonder vooroordelen elkaars mening te onderzoeken. Ontdek het zelf tijdens het Groot Onderhoud.
De arbeidsmarkt verandert sneller dan ooit. Babyboomers stromen uit, en een nieuwe generatie moet de fakkel overnemen. FARO zorgt dat u voorbereid bent op deze transitie door drie nieuwe (vormings)initiatieven.
Hing u de poster van Expeditie Participatie al aan de muur? Een goede start, maar er zijn nog andere manieren om uw teamleden tot boeiende gesprekken aan te zetten. We geven u graag wat inspiratie.
Bijleren zonder dat het u te veel tijd en inspanning kost? FARO experimenteert met een microcursus timemanagement. Lees hier hoe fase 1 verliep en neem deel aan fase 2.
In een handige brochure bundelen FARO, CJM en Heemkunde Vlaanderen hun vormingsaanbod voor het najaar van 2018. Om het u gemakkelijk te maken, splitsen we het aanbod op in cursussen voor instromers en voor doorstromers.
FARO helpt u feedback geven, met een checklist en een workshop in oktober.
Hoe kunnen we jongeren warm maken voor de cultureel-erfgoedsector? Door hen werkervaring te laten opdoen in een IBO-traject, bijvoorbeeld. FARO organiseert een infomoment.