Cultuurloket ondersteunt uw beleidsplanningsproces

Geld en balpennen. Foto: Steve Buissinne via Pixabay

Zakelijke ondersteuning bieden aan de cultuursector, dat is de core business van Cultuurloket. Voor 'de erfgoedronde' werkte het een aangepast aanbod uit met webinars, vragenuurtjes  en een vormingstraject over goed bestuur. Een overzicht.

Webinars op maat van de cultureel-erfgoedsector 

In mei kunt u deelnemen aan twee webinars, georganiseerd i.s.m. FARO:

  • Op 6 mei 2022 belicht Cultuurloket de mogelijkheden om aanvullende financiering te verwerven en hier een strategie voor uit te werken.
  • Op 19 mei 2022 wordt gefocust op het begrotingsformulier in KIOSK en leert u hoe u dit het beste kunt invullen op maat van uw organisatie.

Deze webinars zijn gratis voor organisaties die een subsidieaanvraag indienen. Bij beide webinars is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

Gratis vragenuurtjes in november en december

Op 29 november en 6 december 2022 organiseren FARO en Cultuurloket twee online vragenuurtjes, telkens tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt dan een kleine vraag over uw begroting aftoetsen bij een expert. De inschrijvingen voor deze vragenuurtjes zetten we begin november open, maar noteer deze mogelijkheid alvast in uw agenda.

Een vormingsaanbod voor goed bestuur 

Cultuurloket lanceert een driedaagse opleiding over goed bestuur. U krijgt er meer informatie over het juridische kader, over het formuleren van een intern reglement, manieren om een bestuur samen te stellen en hoe u het overleg vorm kunt geven. Praktische, interactieve sessies benaderen het thema zowel vanuit juridische als vanuit menselijke hoek. Aan het einde van de driedaagse heeft u concrete handvatten die u helpen om uitdagingen in uw organisatie te identificeren en aan te gaan. De vorming biedt inspiratie van experten maar moedigt vooral ook dialoog tussen de deelnemers aan. Een uitgesproken netwerkmoment dus.

Alle informatie over de driedaagse kunt u hier terugvinden.

Trajectbegeleiding

Als u meer ondersteuning wenst, bijvoorbeeld over de aanvullende financiering of uw intern reglement, dan kunt u bij Cultuurloket terecht voor individuele trajectbegeleiding. Een expert kijkt tien uur lang mee en geeft u advies op maat. Tijdens dit traject krijgt u voldoende inzicht en zuurstof om aan de slag te gaan. U kunt dit traject ook beschouwen als een voortraject alvorens u beslist om groter budget vrij te maken om bijvoorbeeld een ‘dure’ fondsenwerver onder de arm te nemen. Voor vragen over de inhoud en deelnamekosten kunt u terecht bij luana@cultuurloket.be.

Losse vragen

En uiteraard kunt u, zoals steeds, bij Cultuurloket terecht voor een adviesvraag over uw zakelijke werking. Hiervoor vult u het contactformulier in, waarop u aangeeft wanneer u graag gebeld wil worden. De medewerkers van Cultuurloket nemen dan snel contact met u op.

Foto: Steve Buissinne via Pixabay

Jacqueline van Leeuwen