Beleidsplanning | Hoe stelt u een begroting op?

Binnenkort is het weer zover: een nieuwe beleidsperiode nadert. U zal dus weer informatie moeten verzamelen, een SWOT maken en doelstellingen moeten formuleren.

FARO ondersteunt u bij dit proces met een dossier op de Erfgoedwijzer. De bijhorende webinarreeks van acht modules licht de verschillende onderdelen van het beleidsplanningsproces verder toe en vult de informatie uit de Erfgoedwijzer aan met concrete praktijkvoorbeelden. Elke module herhalen we eenmaal. U kunt dus zelf uw programma uitstippelen. Let op: u moet zich voor elk webinar wel apart inschrijven.

Beleidsplanning: hoe stelt u een begroting op?

Programma: 9.30 - 11.30 uur

De begroting is een noodzakelijk onderdeel van uw financieel beheer, het is in essentie de becijferde versie van uw beleidsplan. Bij een subsidieaanvraag zal u een omslag maken van uw eigen begroting naar het verplichte sjabloon. Tijdens deze sessie gaan we in op de overeenstemming tussen beleidsplan en begroting en het gebruik van het sjabloon van het Departement CJM. We brengen de belangrijkste posten onder de aandacht en lichten toe in welke mate een analytische begroting interessant kan zijn. Deze sessie zet u op weg om zelf aan de slag te gaan met de begroting voor uw werkingssubsidie.

Tarieven

Deze webinars uit de reeks 'Beleidsplanning' zijn gratis voor erfgoedorganisaties die een aanvraag voorbereiden voor de komende subsidieronde.

Andere tarieven:

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 20 euro per webinar. Vanaf drie webinars betaalt u 15 euro per webinar.
  • Het kortingstarief voor deze vorming is 15 euro per webinar. Vanaf drie webinars betaalt u 10 euro per webinar. Dit kortingstarief geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
  • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Facturatiegegevens
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Microsoft Teams
Lesgevers
Annemie Verlinden (consulent Cultuurloket)
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum

Elders op FARO

Niemand kan naast de schrijnende beelden kijken van leed en vernieling in Oekraïne. De vraag die velen zich (terecht) stellen ...
FARO sleutelt voortdurend aan de gebruiksvriendelijkheid van de ErfgoedApp. Opmerkingen, suggesties en verbetervoorstellen van onze community van makers worden waar ...
De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar toch merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten nog steeds drempelvrees hebben ...