Uitwisseling Buurten met erfgoed: leren van elkaar

Speelplaats Athena Atheneum Oostende © foto: Poli Roumeliotis

Op 11 mei organiseert het partnerschap Buurten met erfgoed een uitwisselingsmoment voor en met initiatiefnemers van Buurten met erfgoed-trajecten.

In die lokale trajecten staat samenwerking tussen (lagere en secundaire) scholen en erfgoedpartners centraal. Altijd wordt er toegewerkt naar activiteiten die leerlingen op een boeiende en actieve manier laten kennismaken met (lokaal) erfgoed.

Als initiatiefnemer of trekker van zo’n traject begeleidt u het proces met leerkrachten en erfgoedpartners zodat ze betrokken blijven, een boeiend leertraject afleggen én tot prikkelende activiteiten komen over erfgoed voor de leerlingen. Al die ervaringen brengen we samen op 11 mei. Daarnaast staan we stil bij de uitdagingen die zo'n samenwerkingen met zich meebrengen. Hoe overtuigen we leerkrachten om in zo'n traject te stappen?

Onder andere Els Otte (Provincie Oost-Vlaanderen), Annelies Tollet (Erfgoedcel VGC Brussel) en Poli Roumeliotis (regisseur piloottrajecten secundair onderwijs) vertellen over hun ervaringen als begeleider van trajecten in samenwerking met het basis- en secundair onderwijs.

Wil u er graag bij zijn, en leren van de andere deelnemers? Dit uitwisselingsmoment vindt plaats bij FARO, Priemstraat 51, Brussel, van 10.00 tot 12.30 uur. Aanmelden kan door uw komst te bevestigen bij Hildegarde Van Genechten, adviseur educatie en participatie, via hildegarde.vangenechten@faro.be.

Lees meer over Buurten met erfgoed.

Foto: Speelplaats Athena Atheneum Oostende © Poli Roumeliotis

Hildegarde Van Genechten
buurten met erfgoed
erfgoededucatie
onderwijs
lager onderwijs
secundair onderwijs
scholen
basisonderwijs
kinderen
jongeren
Workshop