Live digitaal gidsen: ook na corona

Sergey Zolkin via Unsplash

In coronatijd ontpopten heel wat musea en andere erfgoedactoren in een mum van tijd een alternatieve digitale educatieve werking. We liepen daarbij wel eens tegen beperkingen aan. Maar, veel belangrijker, we ontdekten ook het potentieel ervan.

Een aantal musea experimenteerden bijvoorbeeld met live digitaal gidsen. En veel erfgoedwerkers zijn van plan dit aanbod voort te zetten, ook na corona − tenminste in zoverre we daarvan al mogen spreken. Want live digitaal gidsen kan bijvoorbeeld een publiek bereiken dat anders niet vlot of tijdig tot in de tijdelijke expo geraakt. Of het kan een opstap zijn om een internationaal publiek aan uw werking te binden. Om maar twee redenen te noemen.

In het voorjaar organiseerde FARO een reeks webinars over live digitaal gidsen. Door het succes ervan organiseren we op 21 september 2021 een extra webinar. Ook in deze bijeenkomst kunt u opnieuw deelnemen aan drie verschillende live digitale 'rondleidingen'. Geen betere manier om kennis te maken met het potentieel van live digitaal gidsen, dan door er zelf aan deel te nemen. Ook wie de eerdere webinars niet volgde, is welkom om aan te sluiten.

Inschrijven voor dit webinar kan via deze weg. Wacht niet te lang, het aantal nog beschikbare plaatsen in beperkt!

Foto: Sergey Zolkin via Unsplash

Hildegarde Van Genechten