Live digitaal gidsen na corona: hoe gaan we verder?

In de lente van 2021 organiseerde FARO een online vormingsreeks over live digitaal gidsen. We onderzochten samen wat de toegevoegde waarde is van live digitaal ‘rondleiden’ en wat het kan betekenen voor uw eigen praktijk. Een uitgebreid verslag van deze vormingsreeks kunt u binnenkort raadplegen op de FARO-website.

De belangrijkste conclusie uit deze vormingsreeks is dat live digitaal gidsen, met live interactie met de gids, ook na de coronaperiode veel mogelijkheden biedt. Bovendien kan het complementair worden aangeboden naast klassieke, fysieke rondleidingen. In dit webinar werken we daarop verder. 

Doelgroep: gidsen en medewerkers educatie die ervaring hebben met of op zoek zijn naar ervaringen van anderen, inspiratie, kennis, voorbeelden ...

Programma

9.00 uur: Een round-up uit de vorige online sessies:

 • Welke technische mogelijkheden bestaan er?
 • Hoe bouwt u als gids interactie in?
 • Hoe zorgt u voor connectie met deelnemers?
 • Wat maakt online gidsen anders?
 • Welke ondersteuning is cruciaal?
 • Hoe promoot u het aanbod? 

9.15 uur: Drie parallelle livesessies (van telkens 30’) met praktijkvoorbeelden. De sessies worden drie keer herhaald zodat u alle voorbeelden zelf kunt ervaren.

10.45 uur: Pauze

10.55 uur: Een gids en een publiekswerker uit de betrokken musea lichten, elk vanuit hun eigen perspectief, de methodiek toe. 

11.25 uur: De deelnemers wisselen hun ervaringen, expertise en noden uit. Janien Prummel begeleidt het gesprek.

Tarieven

 • Het standaardtarief voor deze vorming is 45 euro.
 • Het kortingstarief voor deze vorming is 30 euro en geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
 • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
 • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Facturatiegegevens
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht. Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland. De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Microsoft Teams
Lesgevers
Drie gidsen
Prijs
45 euro (standaard)
30 euro (sector en studenten)
Deelnemers
Max. 60 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon

Elders op FARO

Afgelopen weekend kreeg de ErfgoedApp een stevige update. Zo is de succesvolle app alvast helemaal klaar voor een nieuw seizoen ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...