Krokuskriebels 2012: de cijfers!

Logo Krokuskriebels

Onder de vleugels van de Gezinsbond vond van 18 tot 26 februari 2012 de zesde editie van Krokuskriebels plaats. Maar liefst (ruim) 35.000 bezoekers namen deel aan dit gezinsvriendelijke evenement in 97 verschillende musea in Vlaanderen en Brussel. Uit de bevraging van het publiek bleek dat het merendeel van de bezoekende gezinsgezelschappen uit (een) volwassene(n) met een of twee kinderen bestond.  33% van de kinderen was tussen 4 en 6 jaar oud, 32% tussen 7 en 9 jaar.

Deze laatste cijfers tonen duidelijk aan dat het evenement Krokuskriebels wel degelijk een krachtig instrument is om gezinnen met erg jonge kinderen - een kansengroep als het om cultuurparticipatie gaat, laat ons dat vooral niet vergeten - over de spreekwoordelijke museumdrempel te trekken. Alle deelnemende musea verdienen daarom des te meer een pluim. Ze zijn er niet alleen in geslaagd een gezinsvriendelijk aanbod te ontwikkelen, een grote meerderheid van de bezoekers geeft bovendien aan hierover tevreden, zoniet heel tevreden te zijn.

Krokuskriebels 2012 kwam tot stand dankzij de Gezinsbond en dankzij de financiële steun van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie te Brussel, en i.s.m. FARO. De volgende Krokuskriebels-editie is voorzien in 2014, op voorwaarde dat het evenement kan rekenen op financiële ondersteuning.

Het volledige verslag van Krokuskriebels 2012, alsook het verslag van de inspiratiedagen en de terugkomdag voor deelnemende musea, kan u nalezen in het dossier Krokuskriebels.

Hildegarde Van Genechten
publiekswerking
toegankelijkheid
Krokuskriebels
intergenerationeel werken
gezinnen
gezinsvriendelijkheid
erfgoedparticipatie
Evenement