ICOM CECA-conferentie zoekt bijdragen over cocreatie in musea

Foto: Markus Spiske via Unsplash.com

Volgend jaar, van 25 tot 29 oktober 2021 is M Leuven gastheer van de internationale ICOM CECA-conferentie. Met z'n allen kijken we uit naar die tijd, wanneer deuren hopelijk weer volop open kunnen, en in musea eindelijk weer mogelijkheden zijn om participatieve praktijken nieuw leven in te blazen. Laat dat nu ook hét thema zijn van deze ICOM CECA-conferentie.

Onder het motto 'Cocreatie binnen en buiten de museummuren' kijkt de conferentie naar hoe participatieve praktijken zich internationaal ontwikkelen. Maar ook in eigen land beweegt er best veel op dit terrein. Veel kans dus dat ook u heel wat ervaring of inzichten kunt delen. Aarzel daarom niet om ook uw conferentievoorstel in te dienen.

Vier uitgangsvragen liggen aan de grondslag van het programma. U kunt met uw verhaal aansluiten bij een van deze vier:

  1. De invloed van cocreatie en edu-curating op museumpresentaties: welke uitdagingen zien we?
  2. Cocreatie in het museum: wat zijn de effecten op organisatieniveau?
  3. Welke effecten kan cocreatie in musea genereren bij gemeenschappen / in de samenleving?
  4. Leidt cocreatie tot een transformatie van het ‘educatieve werk’ in musea?

Wilt u meer weten over deze thema’s? Op de conferentiewebsite worden ze voor u uitgediept. Op deze website kunt u eveneens uw presentatievoorstel aanmelden tot 23 maart 2021.

ICOM CECA is het ICOM International Committee for Education and Cultural Action. De conferentie is een organisatie van ICOM België en M Leuven, i.s.m. KU Leuven, Bamm! en FARO.

Foto: Markus Spiske via Unsplash.com

Hildegarde Van Genechten