Geen Groot Onderhoud, wel een digitaal voorproefje over de geschiedenis van onderwijs

Foto: Barry Zhou via Unsplash

U las het al in een eerder blogbericht: het Groot Onderhoud 2021, gepland op 30 november in Mechelen, wordt uitgesteld. Door de in kracht toegenomen coronapandemie is elkaar in groten getale ontmoeten helaas opnieuw onverantwoord en onhaalbaar geworden. Toch houdt u dit Groot Onderhoud tegoed: uitkijken naar een nieuwe datum dus. 

Op het rijkgevulde programma van het Groot Onderhoud stond ook een sessie geprogrammeerd met prof. Marc Depaepe over de razend interessante geschiedenis van het onderwijs in België. Die sessie wil FARO u niet onthouden. Wie nu volop aan het brainstormen is over mogelijke Erfgoeddag-activiteiten vindt in deze sessie immers extra inspiratie.

Onze gids, prof. em. Marc Depaepe (Historische Pedagogiek KU Leuven) gaat tijdens de online sessie dieper in op:

  • hoe het onderwijs zich internationaal ontwikkelde en hoe die evolutie zich specifiek vertaalde naar België en Vlaanderen.
  • hoe die ontwikkeling invloed had op ‘het educatieve patrimonium’, en de ontwikkeling van onderwijs- en schoolmusea in België en Vlaanderen.
  • een case omtrent de ‘schoolbank’, die demonstreert hoe onderzoek in erfgoed en onderzoek in onderwijs elkaar kunnen bestuiven.

Na de lezing is er uiteraard ruimte voor vragen.

De uiteenzetting vindt online plaats via Microsoft Teams, op dinsdag 30 november van 14.00 tot 16.00 uur. Snel aanmelden kan via dit kalenderitem

Zoekt u meer informatie over Erfgoeddag en de Erfgoeddag-week en hoe u kunt deelnemen? Kijk dan op deze Erfgoeddag-website. Er beweegt heel wat, dus ook u wil deze boot vast niet missen!

Foto: Barry Zhou via Unsplash

Hildegarde Van Genechten
Groot Onderhoud
erfgoeddag
erfgoeddag-week
erfgoededucatie
onderwijs
onderwijsgeschiedenis
Lezing of presentatie