Familievriendelijk erfgoed

Museum Hof van Busleyden (c) Sophie Nuytten

Musea en families: het lijkt stilaan een evidente combinatie. Meer dan ooit houden musea en andere erfgoedhuizen families in het vizier bij het bepalen van het tentoonstellingsaanbod, het programmeren van activiteiten, en het afstemmen van faciliteiten. Ze worden aangemoedigd door initiatieven zoals Krokuskriebels en het inclusieve familiemanifest van Publiq. Ook FARO biedt al heel wat jaren vorming en ondersteuning aan rond dit thema.

Toch is er nog veel ruimte om te groeien. Want eigen aan families is dat ze evolueren. En dus ook hun noden en verwachtingen. Hoe kunnen we onze werking nóg beter op hen afstemmen? Diverse experten – groot én klein – vertellen er alles over op de studiedag Familievriendelijk erfgoed, op donderdag 16 mei 2019, in het Africamuseum in Tervuren.

De studiedag is een organisatie van FARO en Toerisme Vlaanderen, naar aanleiding van de recente pilootprojecten omtrent familievriendelijkheid in het Africamuseum, Domein Raversyde en het Museum voor Schone Kunsten Gent. Directies en museummedewerkers vertellen over hun belangrijkste lessons learned, twee bijzondere internationale sprekers brengen hun kijk op families in musea, én ook kinderen zelf komen aan het woord!

Alle info over het programma vindt u hier. Op deze pagina kunt u zich ook inschrijven.

Foto: Museum Hof van Busleyden (c) Sophie Nuytten

Hildegarde Van Genechten