EXTRA inspiratie(dag) gezinsvriendelijke activiteiten

Krokuskriebels

Krokuskriebels vroeg studenten PKV (Project Kunstvakken) van de HUBrussel om inspirerende tekenactiviteiten te bedenken die vlot toepasbaar zijn in musea met gezinsactiviteiten. De studenten van de HUB zetten dit najaar hun tanden in deze opdracht, met het Museum Broodhuis als proeftuin. Op 13 december presenteren ze hun ideeën aan alle andere geïnteresseerde musea.

Van 1 tot 9 maart 2014 vindt een volgende editie van Krokuskriebels plaats. Krokuskriebels is het gezinsvriendelijk evenement van de Gezinsbond waaraan tal van musea in Vlaanderen en Brussel deelnemen. Dat het zal bruisen in 2014, dat staat vast. Hierover zal u de komende maanden ongetwijfeld nog meer te weten komen. Maar we kunnen alvast verklappen dat Krokuskriebels 2014 een accent wil blijven leggen op tekenactiviteiten in musea. Zoals u misschien weet draagt Krokuskriebels The Campaign for Drawing een warm hart toe, en tekenen zien we als een uiterst dankbare manier om gezinnen in musea samen te laten kijken, ontdekken, fantaseren, praten …

De Inspiratiedag ‘Extra’ vindt plaats op vrijdag 13 december 2013. Vanaf 13.30 uur is er onthaal met koffie in de HUBrussel (Serclaesgebouw, Warmoesberg 26, 1000 Brussel. We gaan om 14.00 uur met het programma van start met een verwelkoming en introductie. Vervolgens wandelen we samen naar het Museum Broodhuis op de Grote Markt te Brussel om er vanuit de praktijk te proeven van de inspirerende ideeën van de studenten. Het einde is voorzien om 16.30 uur.

Inschrijven
U kan gratis deelnemen, maar aanmelden is verplicht door een e-mail te sturen naar krokuskriebels@gezinsbond.be, vóór 6 december 2013.

Deze inspiratiedag is een organisatie van de Gezinsbond en  FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw i.s.m. Museum Broodhuis en HUB Brussel.

Hildegarde Van Genechten
gezinsvriendelijke werking
Workshop