Eerste basiscursus participatie gaat (bijna) van start

'Start here'. Foto: Gia Oris via Unsplash

Op 3 juni aanstaande gaat de allereerste basiscursus participatie van FARO van start. Participatie is een belangrijke opdracht voor cultureel-erfgoedorganisaties. Maar wat wordt dan precies bedoeld en verwacht met participatie?

En hoe vult u dit in voor uw eigen organisatie en werking? De basiscursus gaat dieper in op deze vragen door te vertrekken vanuit een gemeenschappelijk begrippenkader én door te leren vanuit voorbeelden en cases. Door de basiscursus krijgt u als deelnemer scherp wat participatie voor úw praktijk kan betekenen, en hoe u dit vervolgens kunt aanpakken.

Geratificeerd, eindelijk

Geen betere timing voor de basiscursus participatie om van start te gaan. Want vorige maand werd de Faro-conventie immers officieel geratificeerd door België. Deze conventie introduceerde in 2005 het begrip ‘erfgoedgemeenschap’, en stelde de betekenis van erfgoed voor de samenleving voorop. U voelt het al: deze conventie is een belangrijke inspiratiebron voor het cultureel-erfgoedbeleid in Vlaanderen; en ook voor de functie participatie die zich sindsdien in de erfgoedpraktijk steeds meer ontwikkelde.  

Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij voor de basiscursus! Wie zich alsnog wil inschrijven vindt hier alle informatie op een rij.

Lees meer over de Faro-conventie in deze blog.

Foto: Gia Oris via Unsplash

Hildegarde Van Genechten