Cocreatie binnen en buiten de museummuren | Oproep

Foto: Andy Merregaert - M Leuven

Van 12 tot 16 oktober 2020 vindt de internationale CECA-conferentie plaats in België. CECA is het specifieke comité binnen ICOM dat werkt rond het thema ‘Educatie en Culturele Acties’. De conferentie is een samenwerking tussen ICOM Belgium Flanders, M Leuven, KU Leuven, BAMM en FARO.

De conferentie vindt plaats in Leuven en brengt jaarlijks een 200-tal ICOM-leden samen om elkaar te ontmoeten en expertise uit te wisselen. Dit keer is dat dus rond het thema ‘Cocreatie binnen en buiten de museummuren’. Op welke manier beïnvloedt cocreatie museumpresentaties bijvoorbeeld? En wat zijn de effecten ervan op het niveau van de organisatie? In welke mate kan cocreatie effecten teweeg brengen bij gemeenschappen of in de samenleving? En hoe transformeert cocreatie de educatieve functie van musea vandaag de dag?

Wie vanuit de eigen museumpraktijk mee antwoorden wil helpen formuleren op bovenstaande vragen, is meer dan welkom om een presentatievoorstel in te dienen! Want het programma wordt telkens opgebouwd met onder meer presentaties van museummedewerkers wereldwijd. Aarzel niet om te reageren op deze call for papers. De deadline om in te dienen is 15 april 2020.

Meer informatie over CECA vindt u hier.

Foto: (c) Andy Merregaert - M Leuven

Hildegarde Van Genechten