Buurten met erfgoed: nieuwe reeks train-de-trainer

Brainstorm lokaal Buurten met erfgoed-traject

Bent u op zoek naar een manier om erfgoed en onderwijs lokaal te verbinden? En wilt u ook graag een dergelijk coachingstraject opstarten in uw gemeente of regio? Dan is deze train-de-trainer vorming geknipt voor u!

Buurten met erfgoed is een traject waarbij leerkrachten lager onderwijs en lokale erfgoedpartners een schooljaar lang actief worden gecoacht. Het doel? Samen een of meerdere lessen of activiteiten ontwikkelen over/met erfgoed in de nabije omgeving van de school. Op die manier kunnen heel wat leerlingen van het derde en het vierde leerjaar kennismaken met het erfgoed in de schoolbuurt. Bovendien leggen de leerkrachten en erfgoedpartners samen een solide basis voor verdere samenwerkingen.

Op 29 april start een nieuw train-de-trainer voor trekkers en initiatiefnemers van een lokaal Buurten met erfgoed-traject. Heel concreet vertrekken we van de vraag: ‘Hoe pakt u een traject Buurten met erfgoed aan?’ Het is een intensief traject dat heel wat impact kan genereren, maar dat tegelijk ook wel wat engagement van leerkrachten en erfgoedpartners vraagt. Hoe stimuleert en motiveert u hen daartoe?

Alle praktische info over de train-de-trainer vindt u in de FARO-kalender.

Hildegarde Van Genechten