Buurten met erfgoed

projectpartners Buurten met erfgoed Beernem

Zeven basisscholen in één en dezelfde gemeente die een schooljaar lang rond erfgoed werken? In Beernem doen ze het! Dankzij het project 'Buurten met erfgoed' worden de leerkrachten van de scholen én diverse lokale erfgoedactoren regelmatig samengebracht om zo samen tot een mooi erfgoedproject te komen, helemaal op maat van de school.

Het verloop van de bijeenkomsten tussen leerkrachten en erfgoedpartners in Beernem kunt u nalezen via de blog van Buurten met erfgoed. Dé grote troef van Buurten met erfgoed? Het laat tal van kinderen - en stiekem ook de leerkrachten - proeven van al het (on)zichtbare en vaak ongekende erfgoed in de nabije omgeving van de school. En ook: heel wat vrijwillige en professionele erfgoedactoren kunnen op die manier op spontane wijze samenwerken met het onderwijs.

Eerder landde Buurten met erfgoed al in het Pajottenland en in het Meetjesland. De betrokken erfgoedcellen konden daardoor vorig schooljaar eveneens tal van scholen mee in een lokaal erfgoedbad trekken. Karen Van Buggenhout, coördinator erfgoedcel Pajottenland Zennevallei vertelde over deze ervaringen op onder meer het Groot Onderhoud (27 oktober 2015) en de Dag van de Cultuureducatie (2 februari 2016). Voor meer informatie over dit initiatief, contacteer hildegarde.vangenechten@faro.be.  

Bijlage: presentatie Karen Van Buggenhout over Buurten met erfgoed tijdens het Groot Onderhoud 2015.

Hildegarde Van Genechten
erfgoededucatie
educatie
onderwijs