Regionale infosessies over Europese Brexitmiddelen

Pijlen met Brexit en EU, Londen, Westminster. Tumisu via Pixabay

Op 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie getreden. Veel Vlaamse ondernemers, organisaties, vzw’s en overheidsentiteiten zijn getroffen door de (handels)belemmeringen, die ontstaan zijn door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de douane-unie en de interne markt.

Ook de culturele sector voelt de gevolgen. Om financiële ondersteuning te bieden aan ondernemingen, organisaties en overheidsentiteiten die lijden onder de negatieve gevolgen van de Brexit, heeft de EU de Brexit Adjustment Reserve (BAR) opgericht. 

Zit ook u nog met vragen over de Brexit en de impact daarvan op uw organisatie? Dan kan het BAR-team van VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen uw organisatie mogelijk verder helpen.

Regionale infosessies

In november organiseert VLAIO een reeks zitdagen in elke Vlaamse provincie. Die geven u de mogelijkheid om in gesprek te gaan met het BAR-team en af te toetsen of en hoe uw organisatie aanspraak kan maken op een subsidie uit de BAR. Bovendien zal er ook een expert van het Brexit-team van Flanders Investment and Trade (FIT) aanwezig zijn om u wegwijs te maken in hun dienstverlening. 

Voor een uitgebreide uitleg over de Brexit Adjustment Reserve en de subsidiemogelijkheden, kunt u terecht op de website van VLAIO.

Inschrijven kan via deze link. Hier vindt u ook de data en gegevens van elke sessie.

Focusgroep voor de cultureel-erfgoedsector

Wilt u graag mee nadenken over de uitdagingen waarmee de cultureel-erfgoedsector post-Brexit wordt geconfronteerd? Schrijf u dan in voor de focusgroep die FARO over het thema organiseert. Informatie over de focusgroep en hoe u zich kunt aanmelden vindt u elders op deze blog

Foto: Tumisu via Pixabay 

Henrike Radermacher