Wil u graag een project realiseren met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap waarbij digitalisering, digitale creatie en beleving centraal staan? Dien dan uiterlijk op 3 mei 2024 een projectvoorstel in.
Wil u graag een project realiseren samen met een partner uit de Franse Gemeenschap? Dien dan voor 2 april 2024 een projectvoorstel in.
Naar aanleiding van het EU-voorzitterschap organiseert de Vlaamse overheid op 8 en 9 februari een tweedaags congres in Gent. Zit u graag online op de eerste rij? Registreer u alvast op het eventplatform.
Van 1 januari tot en met 30 juni 2024 neemt België de fakkel over van Spanje als voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Vlaanderen zit onder andere de Raad Cultuur voor.
In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor is overleden. Musea in Oostende en Antwerpen vieren Ensors kunst met een resem activiteiten. Een videogame nodigt ook virtueel uit om het universum van Ensor te verkennen.
In een nieuwe interactieve kaart verzamelt en toont NEMO (het netwerk van Europese museumorganisaties) hoeveel musea in Europa al actie ondernemen tegen de klimaatcrisis. Staat uw project er al op vermeld?
Werkt u in de culturele sector en wil u graag een project realiseren samen met een partner uit de Noord-Franse regio Hauts-de-France of de Canadese regio Quebec? Lees dan zeker verder.
Het Europees mobiliteitsprogramma ‘Culture Moves Europe’ is er voor de culturele en creatieve sectoren. Er lopen op dit moment twee oproepen: een voor individuele mobiliteit en een voor residentieprojecten.
Dit najaar zijn er verschillende oproepen geopend binnen het EU-programma voor onderzoek en innovatie die ook voor cultureel-erfgoedorganisaties interessant zijn.
Denkt u erover na om met uw organisatie in een Europees project te stappen? VLEVA, het Vlaams-Europees verbindingsagentschap, publiceerde onlangs een korte video over de basisprincipes van Europese subsidies.
Nog tot 13 oktober kunt u zich kandidaat stellen voor een Europese erfgoedprijs (Europa Nostra Awards) in een van de vijf hoofdcategoriën. Mis ook zeker het voorbereidende webinar op 15 september niet.
Onder het motto 'And ... ACTION! Museums in the climate crisis' verkennen meer dan 200 collega’s uit musea verspreid over heel Europa hoe musea actie kunnen ondernemen voor het klimaat en een duurzame toekomst.