Werkt u in de cultureel-erfgoedsector en wil uw organisatie een residentieproject op touw zetten? Lees hier meer over de nieuwe oproep in het kader van de mobiliteitsactie Culture Moves Europe.
Wil u ook na de Brexit verder samenwerken met het Verenigd Koninkrijk? Kom dan naar het webinar over de Brexit Adjustment Reserve (BAR) op 31 maart.
Wil u graag samenwerken met partnerorganisaties uit de Franse Gemeenschap, de Duitstalige Gemeenschap, Hauts-de-France of Baskenland? Op dit moment lopen verschillende interessante projectoproepen.
Wil u snel en efficiënt uw project met het Verenigd Koninkrijk op de rails zetten met behulp van Europese financiering? Kom dan op 3 maart mee aan uw dossier werken tijdens een info- en schrijfsessie.
Op een speelse manier maken kinderen via de nieuwe website 'Wat is kunst?' kennis met alle mogelijke aspecten van kunst. Ook leerkrachten vinden er inspiratie en lessuggesties.
Horizon Europe, het EU-programma voor onderzoek en innovatie, zet in 2023-2024 onder andere in op de bescherming en bevordering van cultureel erfgoed. Volg op 17 januari een online infodag voor potentiële aanvragers.
Wil u snel en efficiënt uw project met het Verenigd Koninkrijk op de rails zetten met behulp van Europese financiering? Kom dan op 31 januari mee aan uw dossier werken tijdens de Brexit Adjustment Reserve (BAR) info- en schrijfsessie.
Op 15 februari 2023 organiseren VLEVA, Cultuurloket, Creative Europe Desk Vlaanderen en Kunstenpunt het vervolg van de EU-subsidiedag voor de cultuursector in Vlaanderen.
Uw kennis en kunde aanscherpen in het buitenland? Daarvoor kunt u terecht bij het Europese programma Erasmus+. Meer informatie vindt u in de programmagids 2023 en in een reeks informatiesessies.
In het Egyptische Sharm-el-Sheikh vond midden november de 27e VN-klimaatconferentie, de COP27, plaats. Ter gelegenheid van deze conferentie schaart FARO zich achter het manifest 'Imagining and Realising Climate Resilient Futures'.
Bent u tijdens uw beleidsplanningsproces op zoek naar een gesprekspartner over uw geplande internationale acties? Neem dan zeker contact op met FARO.
Ook in de cultuursector heeft de Brexit zijn sporen nagelaten. In november organiseert VLAIO een reeks zitdagen over subsidiemogelijkheden via de Brexit Adjustment Reserve. Stel er al uw vragen rechtstreeks aan experten.