Het participatieve erfgoedproject ‘De Vierkante Kilometer’ van Erfgoedcel Gent en het STAM werd gekroond tot een van de laureaten van de European Heritage Awards/Europa Nostra Awards. Het maakt ook nog kans op de publieksprijs.
De jaarlijkse museumconferentie van NEMO in november draait dit jaar rond polarisatie en de belangrijke rol die musea (kunnen) spelen in de huidige democratieën. Geef het programma mee vorm en dien voor 19 juni een voorstel in.
Op 4 mei werden de winnaars van de European Museum of the Year Award (EMYA) 2024 bekendgemaakt. Het KMSKA ontving een speciale eervolle vermelding van de jury.
De NEMO-werkgroep LEM - the Learning Museum verzamelt feedback in een enquête met acht vragen ter voorbereiding van een rapport over diversiteit en inclusie in musea. Deadline is al op 19 april!
Tijdens een internationale conferentie, meegeorganiseerd door FARO, werden de aanbevelingen gepresenteerd aan beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.
Wil u graag een project realiseren met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap waarbij digitalisering, digitale creatie en beleving centraal staan? Dien dan uiterlijk op 3 mei 2024 een projectvoorstel in.
Wil u graag een project realiseren samen met een partner uit de Franse Gemeenschap? Dien dan voor 2 april 2024 een projectvoorstel in.
Naar aanleiding van het EU-voorzitterschap organiseert de Vlaamse overheid op 8 en 9 februari een tweedaags congres in Gent. Zit u graag online op de eerste rij? Registreer u alvast op het eventplatform.
Van 1 januari tot en met 30 juni 2024 neemt België de fakkel over van Spanje als voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Vlaanderen zit onder andere de Raad Cultuur voor.
In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor is overleden. Musea in Oostende en Antwerpen vieren Ensors kunst met een resem activiteiten. Een videogame nodigt ook virtueel uit om het universum van Ensor te verkennen.
In een nieuwe interactieve kaart verzamelt en toont NEMO (het netwerk van Europese museumorganisaties) hoeveel musea in Europa al actie ondernemen tegen de klimaatcrisis. Staat uw project er al op vermeld?
Werkt u in de culturele sector en wil u graag een project realiseren samen met een partner uit de Noord-Franse regio Hauts-de-France of de Canadese regio Quebec? Lees dan zeker verder.