Denkt u erover na om met uw organisatie in een Europees project te stappen? VLEVA, het Vlaams-Europees verbindingsagentschap, publiceerde onlangs een korte video over de basisprincipes van Europese subsidies.
Nog tot 13 oktober kunt u zich kandidaat stellen voor een Europese erfgoedprijs (Europa Nostra Awards) in een van de vijf hoofdcategoriën. Mis ook zeker het voorbereidende webinar op 15 september niet.
Onder het motto 'And ... ACTION! Museums in the climate crisis' verkennen meer dan 200 collega’s uit musea verspreid over heel Europa hoe musea actie kunnen ondernemen voor het klimaat en een duurzame toekomst.
Hebt u vragen over uw culturele of artistieke oversteek naar het Verenigd Koninkrijk? Tijdens de infodag UK Connect maakt Cultuurloket u wegwijs in de do’s and dont’s.
Als grootste post-Brexituitdaging noemen musea steevast het bruikleenverkeer met het Verenigd Koninkrijk. Graag wil FARO daarom samen met u nadenken over de stappen die daarvoor nodig zijn.
Wat houdt het voorzitterschap precies in? En wat betekent dit concreet voor de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen? Stel uw vragen tijdens een infosessie op 5 mei.
Op 10 en 11 mei vindt in Londen 'Museums + Heritage' plaats: hét grote netwerkmoment voor musea van over het Kanaal. Ideaal om de banden met de collega’s daar aan te halen en inspiratie op te doen!
Werkt u in de cultureel-erfgoedsector en wil uw organisatie een residentieproject op touw zetten? Lees hier meer over de nieuwe oproep in het kader van de mobiliteitsactie Culture Moves Europe.
Wil u ook na de Brexit verder samenwerken met het Verenigd Koninkrijk? Kom dan naar het webinar over de Brexit Adjustment Reserve (BAR) op 31 maart.
Wil u graag samenwerken met partnerorganisaties uit de Franse Gemeenschap, de Duitstalige Gemeenschap, Hauts-de-France of Baskenland? Op dit moment lopen verschillende interessante projectoproepen.
Wil u snel en efficiënt uw project met het Verenigd Koninkrijk op de rails zetten met behulp van Europese financiering? Kom dan op 3 maart mee aan uw dossier werken tijdens een info- en schrijfsessie.
Op een speelse manier maken kinderen via de nieuwe website 'Wat is kunst?' kennis met alle mogelijke aspecten van kunst. Ook leerkrachten vinden er inspiratie en lessuggesties.