Projectoproep culturele samenwerking met de Duitstalige Gemeenschap

Digitalisering. Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In 2017 vernieuwden de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaamse Gewest en de Duitstalige Gemeenschap hun samenwerkingsakkoord. Onderdeel van die overeenkomst is een nieuwe projectoproep om de culturele samenwerking en uitwisseling tussen beide gemeenschappen te stimuleren. Culturele actoren uit beide gemeenschappen die samen een project opzetten, kunnen daarvoor een subsidie krijgen.

De projectoproep 2024-2025 legt een extra focus op digitalisering, digitale creatie en beleving. De projectoproep staat open voor samenwerkingen tussen kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector en eventueel ook niet-culturele actoren die een band hebben met digitale technologie. In beide gevallen gaat het om actoren die betrokken zijn of willen zijn bij vormen van digitale creatie en beleving en die zich bezighouden met vragen over onze toekomst en hoe die vorm te geven.

Per project voorzien beide gemeenschappen samen een bedrag van maximaal 10.000 euro. Een geselecteerd project moet plaatsvinden tussen 1 september 2024 en 31 december 2025. De uiterste indiendatum is 3 mei 2024.

Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u hier.

 

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Henrike Radermacher