Plannen voor een cultureel-erfgoedconvenant ? Kom naar de collegagroep

CC0

FARO start een collegagroep voor wie een aanvraag voor een cultureel-erfgoedconvenant voorbereidt. In het bijzonder focussen we op de opmaak van het cultureel-erfgoedbeleidsplan. Tijdens elk bijeenkomst combineren we een stukje vorming met kennis- en ervaringsdeling.

We hebben vier bijeenkomsten voor u in de aanbieding. Elke bijeenkomst staat op zich, u hoeft ze dus niet allemaal te volgen. Voor elke bijeenkomst waaraan u wil deelnemen, moet u zich wel apart inschrijven.

Sessie 1: Hoe organiseert u inspraak? (22 maart 2019)
Inschrijven en meer info: klik hier

Tijdens deze sessie ontwikkelen we een inspraakmethodiek op maat van uw organisatie. Hiervoor vertrekken we van drie vragen: 

  • Wat wilt u te weten komen tijdens het inspraakmoment? 
  • Welke organisaties wilt u bevragen? 
  • En waarom zouden zij naar uw inspraakmoment komen? 

Met het antwoord op deze vragen werken we de meest gepaste methodiek uit. Aan het einde van de sessie hebt u een methodiek in handen en voelt u zich gesterkt om die ook effectief toe te passen.

Sessie 2: Contactmoment landelijke dienstverleners en Werkplaats Immaterieel Erfgoed (16 mei 2019)
Inschrijven en meer info: klik hier

Zowel de landelijke dienstverleners als Werkplaats Immaterieel Erfgoed kunnen belangrijke partners zijn voor erfgoedcellen. Tijdens dit contactmoment bespreken we onderlinge kansen tot samenwerking en afstemming. Daarnaast is er ook ruimte voor meer informele ontmoeting en kennismaken. Een uitgelezen kans dus om elkaar beter te leren kennen. 

Sessie 3 | Van SWOT naar beleidsopties en doelstellingen (27 augustus en 29 augustus)

Volgens de theorie van beleidsplanning, formuleert u op basis van een SWOT de beleidsopties. Deze beleidsopties vormen dan weer de eerste aanzet van uw doelstellingen. Deze oefening is hét kantelmoment in uw beleidsplanningsproces, want hier maakt u de keuzes die bepalend zijn voor de rest van uw beleidsplan. Tijdens deze sessie buigen we ons over uw SWOT: welke conclusies kunt u eruit halen en hoe formuleert u die tot beleidsopties?

We organiseren deze sessie twee keer, met een enigszins andere focus:

  • voor starters: 27 augustus 2019, 13.00 - 16.00 uur (inschrijven en meer info: klik hier)
  • voor gevorderden: 29 augustus 2019, 13.30 - 16.00 uur (inschrijven en meer info: klik hier)

Sessie 4 | De opmaak van een begroting (najaar, exacte datum volgt nog)
Deze vierde en laatste sessie staat in het teken van de opmaak van een meerjarenbegroting. Concrete details en de exacte datum communiceren we in juni.

Foto: CC0

Gregory Vercauteren