Bootcamp ErfgoedApp

Bootcamp ErfgoedApp

Het bootcamp is een vervolg op de workshop ErfgoedApp en heeft tot doel om uw ErfgoedApp-tour of -idee nog multimedialer, meer augmented en beter te maken. Neem deel en dompel u onder in de wondere wereld van storytelling, smartphonevideo, augmented reality, musea, apps & erfgoedroutes.

Hebt u al enige ervaring met de ErfgoedApp, volgde u de workshop ErfgoedApp, gebruikte u de ErfgoedApp DIY of de tutorial video's en wilt u uw bestaande tour nog beter maken of broedt u op een nieuw project? Dan is dit uw kans. Tijdens dit bootcamp werken maximum vijftien deelnemers aan een eigen project of idee. Naast twee intensieve opleidingsdagen voorzien we ook heel wat coaching tussen de opleidingsdagen en achteraf. Het doel van het bootcamp is om u te begeleiden van idee naar resultaat.

Dag 1 | Donderdag 31 januari. Opleiding storytelling, smartphonevideo & 360°-video door Tom Rumes / coaching door Bram Wiercx

U leert de basisprincipes van professionele video-opnames en -montage en past die toe met uw eigen smartphone. Niet enkel techniek maar ook storytelling voor video komt aan bod. Met die knowhow op zak bent u in staat om uw eigen erfgoedverhalen te maken. U leert hoe u archieffoto's kan verwerken in uw video en we bekijken de mogelijkheden van 360°-video. Daarna gaat u hands-on zelf aan de slag en maakt u de film klaar om op te laden in de ErfgoedApp.

Tijdens deze eerste dag zit u ook samen met Bram om uw idee te bespreken en verder vorm te geven. 

Dag 2 | Donderdag 7 februari. ErfgoedApp, augmented reality en scenario's maken door Bram Wiercx

We starten de dag met enkele voorbeelden en ideeën rond augmented reality. Daarna gaan we aan de slag met de ErfgoedApp-manager en leert u slimme scenario's te maken. Tijdens deze tweede dag kan u onder begeleiding zelfstandig of in kleine groep werken aan uw project. Het doel is dat u het bootcamp verlaat met een sterke basis die u in de weken en maanden daarna verder kan afwerken tot een tour in de ErfgoedApp.

Meer informatie en inschrijven.

Bram Wiercx