Bootcamp ErfgoedApp

Dit bootcamp is een vervolg op de workshop ErfgoedApp en heeft tot doel om uw ErfgoedApp-tour of -idee nog multimedialer, meer augmented en beter te maken. We dompelen u onder in de wondere wereld van storytelling, smartphonevideo, augemented reality, musea, apps & erfgoedroutes.

Hebt u al enige ervaring met de ErfgoedApp, volgde u de workshop ErfgoedApp, gebruikte u de ErfgoedApp DIY of de tutorial video's en wilt u uw bestaande tour nog beter maken of broedt u op een nieuw project? Dan is dit uw kans. Tijdens dit bootcamp werken maximum 12 deelnemers aan een eigen project of idee. Buiten twee intensieve opleidingsdagen voorzien we ook heel wat coaching tussen de opleidingsdagen en achteraf. Het doel van het bootcamp is om u te begeleiden van idee naar resultaat.

Programma

Vooraf

U zet uw idee of wat u wil bereiken kort op mail. 

Dag 1 | Donderdag 31 januari Opleiding storytelling, smartphonevideo & 360°-video door Tom Rumes / coaching door Bram Wiercx

U leert de basisprincipes van professionele video-opnames en -montage en past die toe met uw eigen smartphone. Niet enkel techniek maar ook storytelling voor video komt aan bod. Met die knowhow op zak bent u in staat om uw eigen erfgoedverhalen te maken. U leert hoe u archieffoto's kan verwerken in uw video en we bekijken de mogelijkheden van 360°-video. Daarna gaat u hands-on zelf aan de slag en maakt u de film klaar om op te laden in de ErfgoedApp.

Tijdens deze eerste dag zit u ook samen met Bram om uw idee te bespreken en verder vorm te geven. 

Dag 2 | Donderdag 7 februari. ErfgoedApp, augmented reality en scenario's maken door Bram Wiercx

We starten de dag met enkele voorbeelden en ideeën rond augmented reality. Daarna gaan we aan de slag met de ErfgoedApp-manager en leert u slimme scenario's te maken. Tijdens deze tweede dag kan u onder begeleiding zelfstandig of in kleine groep werken aan uw project. Het doel is dat u de bootcamp verlaat met een sterke basis die u in de weken en maanden daarna verder kan afwerken tot een tour in de ErfgoedApp.

Opgelet!
Gelieve uw laptop en smartphone of tablet mee te nemen.

Doelgroep: medewerkers van musea, archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedverenigingen, toeristische diensten of erfgoedmedewerkers in een gemeente.

Tijdstip: 9.30 - 16.00 uur

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Lesgevers
Bram Wiercx
Tom Rumes
Prijs
175 euro (incl. BTW), incl. lunch
Deelnemers
Maximum 12
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
ICT-manager | Adviseur digitaal erfgoed
T
02 213 10 67

Elders op FARO

Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
Een jaar lang wordt de diversiteit en rijkdom van alle soorten erfgoed in Europa gevierd. Ook in Vlaanderen beweegt er ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal